Home » Shneta

Etiketë: Shneta

Ja përse keni nevojë më shumë për gjumë gjatë shtatzënisë

rriturit flenë për një tretën e jetës tyre, kështu edhe një fëmijë i palindur, është gjumë për një tretën e shtatzënisë tyre, kështu ka kuptim gjumi i nënës mund ketë ndikim shëndetin e fetusit”.

Një nga shenjat hershme shtatzënisë është lodhja. Është edhe pak e papërshtatshme, një kohë kur papritmas keni një listë gjatë gjërave për t’u organizuar para se fëmija mbërrijë, por vazhdoni bini gjumë para se merrni mundësinë për t’u marrë me to.

kujtohet herën e fundit kur isha shtatzënë, duhej zbatoja një rregull pushimit pas drekës. Pavarësisht se ku isha, ose çfarë po bëja, do zinte gjumi rreth orës 14:00, transmeton Gazeta Shneta.

Një studim i kohëve fundit i kryer nga Universiteti i Australisë Jugore ka zbuluar pikërisht pse gratë shtatzëna kanë nevojë për aq gjumë sa mund marrin.

Studiuesit shikuan se si gjumi i nënës mund ndikojë shëndetin e fetusit. Çështje tilla si pesha e lindjes, rritja e fetusit, lindja e parakohshme dhe lindja me probleme  mushkërive janë vërejtur tek gratë kanë përjetuar probleme lidhje me gjumin./Gazeta Shneta/

The post Ja përse keni nevojë më shumë për gjumë gjatë shtatzënisë appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Reklama

Shenjat e fshehura të hershme të shtatzënisë

Shumë simptoma hershme shtatëzanisë konsiderohen si diçka zakonshme.

Diskutimet e hapura për sëmundjen e mëngjesit, lodhjen dhe nevojën e shtuar për shkuar banjo janë bërë normë. Por këtu janë disa lëkundje tjera alternative trupi juaj mund t’ju japë vetëm për treguar se jeni shtatzënë.

Teksa zgjerohet mitra për bërë vend për rritjen e fetusit, presioni mund vendoset vena, e cila është ena e madhe e gjakut shkon poshtë anën e djathtë trupit tuaj, transmeton Gazeta Shneta.

Kjo zvogëlon rrjedhjen e gjakut këmbë duke shkaktuar venat me variçe. Por kjo nuk ndalet këtu! Disa gra i përjetojnë këto vulvën e tyre.

Herët shtatzëni, disa gra krahasojnë gjinjtë e tyre me “harta rrugore” për shkak rëndësisë shtuar këtyre venave blu.

Gjithashtu e njohur si ‘dysgeusia’, ky ndryshim ndjesor shpesh fillon largohet pas tremujorit parë, por mund qëndrojë përreth gjatë kohëzgjatjes shtatzënisë./Gazeta Shneta/

The post Shenjat e fshehura të hershme të shtatzënisë appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Përse bebja ime qan tërë kohën, përgjigja do t’iu befasojë

Një nga shqetësimet mëdha për gjithë prindërit është një fëmijë qan tërë kohën.

Për shkak se qarja është mënyra e vetme e komunikimit, shpesh mund jetë mjaft e vështirë interpretohet arsyeja e shqetësimit tyre dhe mënyra e vetme e vërtetë për gjetur është përdorimi i një procesi eliminimit.

– Arsyet kryesore foshnjet qajnë janë uria, lodhja, një pelenë e ndotur, se janë shumë nxehtë, ftohtë ose thjesht kanë nevojë për një qasje mire ndaj tyre.

Ju shpesh mund përdorni kohën e ditës për gjykuar se pse fëmija juaj po qan, nëse është mbrëmje vonë ata mund jenë lodhur, transmeton Gazeta Shneta.

Pasi ta njihni fëmijën tuaj dhe njiheni me rutinën e tyre rregullt, do bëhet e lehtë dhe e lehtë dini pse fëmija juaj po qan./Gazeta Shneta/

The post Përse bebja ime qan tërë kohën, përgjigja do t’iu befasojë appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Operacioni cezarian: Prerja pranë zonës intime, çdo gjë që një nënë duhet të dijë

Operacioni cezarian është një procedurë kirurgjike për lindur një fëmijë cilin bëhet një prerje përmes barkut mitër dhe fëmija hiqet.

Nëse keni një shpërndarje operacionit cezarian, këtu janë disa informacione duhet dini para, gjatë dhe pas operacionit.

Megjithëse procedurat e spitaleve mund ndryshojnë, ka hapa përgjithshme shumica do ndjekin kur bëhet fjalë për procedurat preoperative.

prerje-cez Operacioni cezarian: Prerja pranë zonës intime, çdo gjë që një nënë duhet të dijë

Para ditës operacionit, ndoshta do keni punë laboratorike, duke përfshirë analizat e gjakut dhe urinës, për kontrolluar diabetin dhe çështje tjera mjekësore, transmeton Gazeta Shneta.

Kjo video do fokusohet mënyrat e ndryshme mund merrni një rol aktiv lindjen tuaj cezariane dhe ndihmoni lehtësimin e ndonjë shqetësimi mund ndjeheni pas operacionit./Gazeta Shneta/

The post Operacioni cezarian: Prerja pranë zonës intime, çdo gjë që një nënë duhet të dijë appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Ndikimi i gypave të asbestit në cilësinë e ujit për pije

Me qëllim informimit publikut rreth gypave ujësjellësit, Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike, autoriteti përgjegjës jep sqarime shtesë:

Ndiqni poshtë udhëzimet e Institutit:

1) Pavarësisht se a furnizohen përmes gypave asbest-çimentos apo gypave nga materialet tjera, shumica e ujërave përmbajnë fibra asbestit, për arsye se asbesti është i pranishëm mjedisin natyror si rezultat i zbërthimit mineraleve caktuara si dhe nga shkarkimet industriale, ndotja atmosferike etj.

2) Shtresimi i fibrave asbestit nga gypat e asbestit-çimentos lidhet me agresivitetin e ujit furnizuar. dhëna nga hulumtime shumëta epidemiologjike tregojnë se ekspozimi ndaj asbestit ajror lëshuar nga uji i rubinetit gjatë dusheve ose sperkatjeve është i papërfillshëm.

3) Azbesti është kancerogjen i njohur me anë rrugës thithjes/frymëmarjes. Bazuar njohuritë e deritanishme shkencore, nuk ka evidencë ingjestimi (marrja përmes gëlltitjes) i asbestit dëmton shëndetin. Edhe pse është studiuar mirë, nuk ka prova bindëse për kancerogjenitetin e asbestit nderlidhur me ujë pijshëm. Pikërisht për këtë arsye, Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) nuk ka përcaktuar vlerë parametrike kufizuese për sasinë e asbestit ujin e pijshëm.

4) Asbesti ka strukture fijore gjatë dhe hollë, si gjilpera. Kur këto fije/fibra mikroskopike lëvizen nga rrymimet ajrore, ato lundrojnë ajër dhe mund lehtësisht me frymëmarrje futen mushkëri. Shkencëtarët Asbestin e kanë njohur si një kërcënim për shëndetin e njerëzve sepse këto fibra kur futen mushkëri mund shkaktojnë kancer dhe sëmundje tjera mushkërive. Ne gjithë jemi ekspozuar ndaj niveleve ulëta asbestit ajër, mirpo ka shumë ngjarë përjetojmë çrregullime lidhura me asbest mvarësisht nga përqendrimet e larta asbestit dhe kohëzgjatja e ekspozimit.

5) shumicën e vendeve Europës dhe SHBA janë ende funksion sasi konsiderueshme rrjeteve ujësjellësit nga gypat e asbest-çimentos dhe nuk ka iniciativa apo programe për zëvendësimin e tyre për arsye shëndetësore. Rrjedhimisht, as Kompanitë Publike Ujësjellësit Kosovë nuk kanë nevojë për arsye shëndetësore planifikojnë zëvendësimin e gypave asbest-çimentos.

6) Studimet e ndryshme kanë konfirmuar marrja e asbestit përmes inhalimit (organeve frymëmarrjes) mund shkaktojë kancer mushkërive. Rrjedhimisht, problemi sa i përket përdorimit gypave asbest-çimentos për sistemet e furnizimit me ujë është për personat cilët i ekspozohen pluhurit asbestit gjatë punës me këta gypa, për shkak rrezikut inhalimit këtij pluhuri. Ky fakt imponon domosdoshmërinë Kompanitë Publike Ujësjellësit ndërmarrin masat e duhura mbrojtëse për mbrojtjen e shëndetit punëtorëve cilët i ekspozohen rrezikut nga pluhuri i asbestit.

7) Nga sa u tha lart, nuk ka asnjë arsye publiku shqetësohet për rrezikun e ujit cilin e konsumojnë nga sistemet publike ujësjellësit,qoftë nga gypat e asbest-çimentos apo nga materialet tjera. Cilësia e këtij uji mbikëqyret rregullisht nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike pajtim plotë me standardet dhe metodat e aplikueshme vendet e Bashkimit Europian./Gazeta Shneta/

The post Ndikimi i gypave të asbestit në cilësinë e ujit për pije appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Skuqja e bebeve tek zona e pelenave: Çdo gjë që duhet të dini

Është një skuqje e rrallë, e yndyrshme dhe e çrregullt e lëkurës ndodh kokën e foshnjave sapolindura. Kjo është dermatiti infantil seborrhoeic kufizohet lëkurën e kokës.

Dermatiti infantil seborrhoeik mund prekë edhe zona tjera trupit si prapa veshëve, rrudhat e qafës, sqetullave dhe zonës pelenës.

Trajtimi i kapakut është me shampo butë foshnjës. Kokës duhet lahet rregullisht dhe kjo bashku duhet ndihmojë për hequr peshë, transmeton Gazeta Shneta.

Disa njerëz përkrahin përdorimin e vajit foshnjës ose vajit mineral (por jo vajit ullirit, pasi kjo nxit përhapjen e malassezisë). Sasi vogla fërkuara zonat e prekura mund ndihmojnë zbutjen e peshoreve, cilat pas mund hiqen lehtë.

Nëse kapaku i krevatit nuk përmirësohet me larjen e shpeshtë ose nëse skuqja përhapet zona tjera, mjeku juaj mund përshkruajë një shampo mjekësore përmban ketokonazol dhe krem ​​hidrokortisone për çdo zonë përflakur ose skuqur./Gazeta Shneta/

The post Skuqja e bebeve tek zona e pelenave: Çdo gjë që duhet të dini appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Sinani dhe Andrra rikthehen aty ku u njohën, tani edhe me djalin

Ata janë një ndër çiftet dashura ekranit shqiptar, cilët janë bërë prindër një djali e kanë emëruar Ansi.

Sinani dhe Andrra janë rikthyer vendin edhe ku u njohën, Hamburg Gjermanisë.

Shpesh çifti arratiset bashku duke kërkuar për pak qetësi nga jeta e përditshme. Por kësaj radhe ata kanë udhëtuar bashku me djalin e tyre.

Andrra nga Gjermania ndan me gjithë ndjekësit e saj Instagram një video me birin./Gazeta Shneta/

37600677_1461136487365679_8499186674679414784_n Sinani dhe Andrra rikthehen aty ku u njohën, tani edhe me djalin

The post Sinani dhe Andrra rikthehen aty ku u njohën, tani edhe me djalin appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Brenda mitrës: Zhvillimi i bebeve në miniaturë

Një fëmijë brenda barkut tuaj nuk është vetëm duke pritur lindë. Çdo moment i kohës mitrës merret nga rritja, zhvillimi, mësuarit dhe ndryshimi dhe kjo është pak para se bëhet rruga e tij poshtë kanalin e lindjes dhe jashtë botë.

Një fëmijë mitër bën shumë gjëra pabesueshme. Jo vetëm mësojnë lëvizin gishtërinjtë, këmbët dhe gjymtyrët, edhe ata ndonjëherë po ëndërrojnë, ndonjëherë thithin gishtin e tyre dhe një milion gjëra tjera me vërtetë mahnitshme, transmeton Gazeta Shneta.

Teknologjia vitet e fundit ka përmirësuar imazhet brenda mitrës dhe lejoi vizualizimin paraqesë aspekte ndryshme zhvillimit fetusit një mënyrë nuk është parë herët.

Shumica e studiuesve studiojnë zhvillimin e fetusit thonë se nëna Natyrë dhe stimujt fëmija juaj merr natyrshëm mitër nga bisedat dhe aktivitetet e përditshme janë mjaft mira për ta përgatitur fëmijën tuaj për botën e jashtme./Gazeta Shneta/

The post Brenda mitrës: Zhvillimi i bebeve në miniaturë appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Si të krijoni një rutinë të rregullt të gjumit për beben tuaj

Një rutinë e vazhdueshme gjatë natës është një hap i rëndësishëm drejt kthimit fëmijës tuaj një gjumë mirë.

Filloni krijoni një rutinë me një gjumë përcaktuar 4 muajsh, kur fëmija juaj po merr pjesën madhe gjumit gjatë natës dhe ai fillon krijojë një cikël caktuar ditës dhe natës.

Disa foshnje kanë një kohë vështirë për shkuar gjumë, kështu fillojnë kalojnë ingranazhet rreth 30 minuta para gjumit. Ndaleni televizionin nëse është qoftë se ajo është vetëm duke bërë zhurmë sfond, vend kësaj, duke u fokusuar ndjekjet relaksuara, si leximi ose dëgjimi i muzikës qetësuese një dhomë qetë.

Ashtu si shumica e rriturve, fëmijët kanë nevojë për një hapësirë ​​ qetë për gjumë. Zgjidhni disa aktivitete do sinjalizojnë për fëmijën tuaj se gjumi po i afrohet, transmeton Gazeta Shneta.

Përmes gjykimeve dhe gabimeve, do kuptoni se çfarë funksionon mirë për ju dhe fëmijën tuaj. Çfarëdo zgjidhni, sigurohuni vendosni fëmijën tuaj shtrat kur ajo është e përgjumur, por jo plotësisht gjumë./Gazeta Shneta/

The post Si të krijoni një rutinë të rregullt të gjumit për beben tuaj appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Si t’i minimizoni strijat pas shtatzënisë: Gjithçka që duhet të dini

Nëse është ndonjë ngushëllim, 90% e grave marrin shenjat e strijave. Ndërsa ju nuk mund shpëtoni prej tyre tërësisht, ju mund t’i bëni ato pak dukshme.

Hidratimi: Minimizoni shenjat e shtrirjes para se filloni duke krijuar një krem ​​ pasur hidratues mbi gjinjtë dhe barkun e përditshëm gjatë shtatzënisë. Provoni një me gjalpë kakao.

strija Si t’i minimizoni strijat pas shtatzënisë: Gjithçka që duhet të dini

Zmadho peshën gradualisht: Bëni çmos për fituar peshën e fëmijës tuaj ngadalë dhe mënyrë qëndrueshme për parandaluar shtrirjen e papritur shkakton shumë dëme.

Pini shumë ujë: Pini shumë ujë gjatë shtatzënisë për mbajtur lëkurën tuaj hidratuar, transmeton Gazeta Shneta.

Përdorni vitaminën E: Pasi fëmija juaj mbërrijë dhe ju keni ndaluar gjidhënien, bisedoni me mjekun tuaj për aplikimin e vitaminës E. Kjo mund ndihmojë zbardhjen e shenjave shtrirjes.

Por kujdes, kjo mund jetë edhe një gjë gjenetike, nëse i ka pasur motra apo nëna juaj kaluarën./Gazeta Shneta/

The post Si t’i minimizoni strijat pas shtatzënisë: Gjithçka që duhet të dini appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.