Home » Malisheva

Etiketë: Malisheva

Vetëvendosje forcon strukturat e saj në Pagarushë dhe në Tërpezë të Poshtme (Foto)

foto-1-6 Vetëvendosje forcon strukturat e saj në Pagarushë dhe në Tërpezë të Poshtme (Foto)Lëvizja Vetëvendosje Qendra Malishevë, ka vazhduar me aktivitetet e saj zgjedhore për shtrirjen dhe zgjerimin e strukturave saj. Aktivitetet e fundit zgjedhor nga ky subjekt politikë janë zhvilluar dje dy fshatra komunës Malishevës, gjegjësisht Lëvizja Vetëvendosje ka zgjedhur strukturat e saj Pagarushë dhe Tërpezë Poshtme.

Këto dy aktivitete zgjedhore janë bërë ditura përmes një postimi faqen zyrtare saj facebook.

poshtë keni postimin e plotë VV-së:

Lëvizja VETËVENDOSJE! Malishevë po zgjerohet dhe fuqizohet vazhdimisht.

Sot, vazhdën e procesit brendshëm zgjedhor, ristrukturuam dy pikat tona fshatrat Pagarushë dhe Tërpezë e Poshtme. Aktivistët tanë nga këto dy fshatra edhe njëherë dëshmuan vullnetin e pakontestueshëm, përkushtimin maksimal dhe besnikërinë e palëkundur vazhdojnë ta kenë ndaj organizatës sonë.

Aktivistët e Lëvizjes kudo secilën lagje e vendbanim komunës Malishevës vazhdojnë jenë shembull i aktivizmit politikë dhe i zërit qytetarë.

Lëvizja po rritet gjithnjë e shumë dhe po dëshmohet si alternativa e vetme për qytetarin.

foto-1-6 Vetëvendosje forcon strukturat e saj në Pagarushë dhe në Tërpezë të Poshtme (Foto) foto-1-6 Vetëvendosje forcon strukturat e saj në Pagarushë dhe në Tërpezë të Poshtme (Foto) foto-1-6 Vetëvendosje forcon strukturat e saj në Pagarushë dhe në Tërpezë të Poshtme (Foto) foto-1-6 Vetëvendosje forcon strukturat e saj në Pagarushë dhe në Tërpezë të Poshtme (Foto) foto-1-6 Vetëvendosje forcon strukturat e saj në Pagarushë dhe në Tërpezë të Poshtme (Foto)

Reklama

Aksident i rëndë ndërmjet dy veturave në Gllarevë (Foto)

aksident Aksident i rëndë ndërmjet dy veturave në Gllarevë (Foto)Para pak çastesh ka ndodhur një aksident trafiku ndërmjet dy veturave Gllarevë Klinës.

Gazetari “Gazeta Blic” i cili ndodhet vendin e ngjarjes, raporton se përveç dëmeve materiale nuk ka lënduar.

Ekipi i Policisë Kosovës tashmë ndodhet vendin ku ka ndodhur rasti dhe po i heton shkaqet.

Për pasojë këtij aksidenti janë shkaktuar edhe kolona gjata rrugë.

aksident Aksident i rëndë ndërmjet dy veturave në Gllarevë (Foto)

aksident Aksident i rëndë ndërmjet dy veturave në Gllarevë (Foto)

aksident Aksident i rëndë ndërmjet dy veturave në Gllarevë (Foto)

aksident Aksident i rëndë ndërmjet dy veturave në Gllarevë (Foto)

aksident Aksident i rëndë ndërmjet dy veturave në Gllarevë (Foto)

Grevist Bytyçi dhe Arbnore Berisha të artë në mitingun “Bedri Bajrami” (Foto)

atletik-1 Grevist Bytyçi dhe Arbnore Berisha të artë në mitingun “Bedri Bajrami” (Foto)Me 14.07.2018 Stadiumin Olimpik “Adem Jashari” Mitrovicë u mbajt mitingu për senior kushtuar ish atletit “Bedri Bajrami” ku atletët nga Klubi i Atletikës “Malisheva” dolën fitues këto disiplina:
Arbnore Berisha vendi i parë 3000 m
Grevist Bytyqi vendi i parë 400 m
Arbnore Berisha vendi i dytë 800 m.

atletik-1 Grevist Bytyçi dhe Arbnore Berisha të artë në mitingun “Bedri Bajrami” (Foto) atletik-1 Grevist Bytyçi dhe Arbnore Berisha të artë në mitingun “Bedri Bajrami” (Foto) atletik-1 Grevist Bytyçi dhe Arbnore Berisha të artë në mitingun “Bedri Bajrami” (Foto) atletik-1 Grevist Bytyçi dhe Arbnore Berisha të artë në mitingun “Bedri Bajrami” (Foto)

Krasniqi i VV-së tregon se cilat kategori janë të liruara nga pagesa në Pishinën e Banjës

foto-1-5 Krasniqi i VV-së tregon se cilat kategori janë të liruara nga pagesa në Pishinën e BanjësAlban Krasniqi, asamblist i Lëvizjes Vetëvendosje Kuvendin Komunal Malishevës, përmes një postimi llogarinë e tij Facebook ka njoftuar për vendimin e Komunës Malishevës rreth lirimit nga pagesa e hyrjes Pishinën e Banjës.

Nga pagesa lirohen familjet e dëshmorëve, invalidët e luftës, familjet asistencë, pensionistët dhe klubi i notit “Besa”.

Sipas Krasniqit, kompania ka marrë shfrytëzim pishinën obligohet respektojë tërësisht vendimin e Kuvendit Komunal.

Asamblisti VV-së, lidhur këtë, thotë se gjithë ju i përkisni kategorive cekura, rast se nuk ju lejohet hyrja pa pagesë pishinë njoftoni direkt Drejtorin e Shërbimeve Publike.

Ja postimi i plotë i z. Krasniqit:

Njoftim lidhje me lirimin nga pagesa Pishinën e Banjës

dashur qytetarë Malishevës
jeni informuar se me vendim Kuvendit Komunal Malishevës, janë liruar nga pagesa e hyrjes Pishinën e Banjës kategoritë e cekura fotografi.

Kompania ka marrë shfrytëzim pishinën obligohet respektojë tërësisht vendimin e Kuvendit Komunal.

Kurse, gjithë ju i përkisni kategorive cekura, rast se nuk ju lejohet hyrja pa pagesë pishinë njoftoni direkt Drejtorin e shërbimeve publike, Milazim Morinën, tel: 045 985 124, njoftoni policinë dhe na njoftoni edhe neve si anëtarë Kuvendit Komunal rast se nuk merren masa nga komuna.

Pushim këndshëm!foto-1-5 Krasniqi i VV-së tregon se cilat kategori janë të liruara nga pagesa në Pishinën e Banjës

Krasniqi i VV-së tregon se cilat kategori janë të liruara nga pagesa në Pishinën e Banjës

foto-1-5 Krasniqi i VV-së tregon se cilat kategori janë të liruara nga pagesa në Pishinën e BanjësAlban Krasniqi, asamblist i Lëvizjes Vetëvendosje Kuvendin Komunal Malishevës, përmes një postimi llogarinë e tij Facebook ka njoftuar për vendimin e Komunës Malishevës rreth lirimit nga pagesa e hyrjes Pishinën e Banjës.

Nga pagesa lirohen familjet e dëshmorëve, invalidët e luftës, familjet asistencë, pensionistët dhe klubi i notit “Besa”.

Sipas Krasniqit, kompania ka marrë shfrytëzim pishinën obligohet respektojë tërësisht vendimin e Kuvendit Komunal.

Asamblisti VV-së, lidhur këtë, thotë se gjithë ju i përkisni kategorive cekura, rast se nuk ju lejohet hyrja pa pagesë pishinë njoftoni direkt Drejtorin e Shërbimeve Publike.

Ja postimi i plotë i z. Krasniqit:

Njoftim lidhje me lirimin nga pagesa Pishinën e Banjës

dashur qytetarë Malishevës
jeni informuar se me vendim Kuvendit Komunal Malishevës, janë liruar nga pagesa e hyrjes Pishinën e Banjës kategoritë e cekura fotografi.

Kompania ka marrë shfrytëzim pishinën obligohet respektojë tërësisht vendimin e Kuvendit Komunal.

Kurse, gjithë ju i përkisni kategorive cekura, rast se nuk ju lejohet hyrja pa pagesë pishinë njoftoni direkt Drejtorin e shërbimeve publike, Milazim Morinën, tel: 045 985 124, njoftoni policinë dhe na njoftoni edhe neve si anëtarë Kuvendit Komunal rast se nuk merren masa nga komuna.

Pushim këndshëm!foto-1-5 Krasniqi i VV-së tregon se cilat kategori janë të liruara nga pagesa në Pishinën e Banjës

Ende pa datë për gjykimin për të shtënat në odën e Fatmir Limajt

armet Ende pa datë për gjykimin për të shtënat në odën e Fatmir LimajtGjashtë dyshuarve për mbajtje nën kontroll dhe posedim paautorizuar armëve, sipas aktakuzës ngritur nga Prokuroria e Gjakovës 16 maj, ende nuk u është caktuar data e nisjes gjykimit.

Meqenëse ka kaluar një kohë e konsiderueshme rreth dy muaj, ende nuk është caktuarnjë datë për gjykimin e këtij rasti degën e gjykatës Malishevë.

Tashmë përveç Zëvendës Kryeministrit Dardan Gashi, ish-kryetarit Skënderajt Sami Lushtaku, edhe shefit kabinetit Zëvendës Kryeministrit Limaj, Endrit Shala, po dyshohet për posedim paautorizuar armëve.

Prokuroria e Gjakovës ka ngritur aktakuzë për dyshimin e mbajtjes nën kontroll dhe posedim paautorizuar armëve edhe ndaj Behar Amerllahut, Fadil Demirit dhe Sherif Kastratit, pasi një video ishin parë duke festuar odën e Fatmir Limajt ditën kur ky i fundit kishte fituar pafajësinë nga gjykata rastin e njohur si “MTPT”.

Edhe pse kanë kaluar dy muaj nga ngritja e aktakuzës Prokurorisë Themelore Gjakovë-dega Malishevë, ende po pritet ndaj njëjtëve caktohet seanca fillestare.

Policia e Kosovës, respektivisht Stacioni Policor Malishevë, Dhjetor vitit kaluar ka inicuar rastin dhe bashkëpunim me prokurorin e shtetit kanë filluar procedurat hetimore.

ndërkohë rasti i kompletuar i është dorëzuar me kallëzim penal Prokurorisë Themelore Gjakovë.

Pas kësaj prokurori Ismet Tofaj me datë 10 Janar 2018, ka marrë aktvendim për fillim hetimeve, ndaj akuzuarve cilët do përballen me akuzat me cilat i ngarkon Prokuroria.

pandehurit festën e Limajt, pas lirimit nga akuzat e Prokurorisë për krim organizuar dhe keqpërdorim detyre, janë parë duke gjuajtur me armë pa kontroll nga dritaret e odës.

Siç është raportuar, shtënat me armë zjarri ambient mbyllur kanë ndodhur odën e Fatmir Limajt, Banjë Malishevës, pas lirimit nga Gjykata rastin e njohur “MTPT”.

Prokuroria pretendon se Dardan Gashi me datë 30 Nëntor vitit kaluar, rreth orës 17:00, fshatin Banjë Malishevës, një aheng familjar, pa autorizim ka mbajtur armë e municione kundërshtim me Ligjin për Armë Republikës Kosovës, e cila armë me ligj karakterizohet armë zjarri e ndaluar, Gashi akuzohet se gjatë ahengut hap dritaren e me armën me gas llojit “Gap” dhe një karikator pranuar nga i akuzuari Fadil Demiri, shtën ajër disa herë.

Duke u bazuar këto veprime, i akuzuari dyshohet se ka kryer veprën penale mbajtjes pronësi, kontroll ose posedim paautorizuar armëve, nga neni 374 paragrafi 1, KPRK-së.

Poashtu edhe i akuzuari Endrit Shala, kohën dhe vendin e njëjtë saktësisht ditën kritike, bënë njëjtat veprime duke shtënë me armën e llojit “Ekcol Jackal Dual Compact” nga dritarja e odës, cilën armë e kishte pranuar nga i akuzuari Behar Amerllahu.

Gjatë ahengut familjar Durim Limaj ia hap dritaren e odës, ndërsa i akuzuari Endrit me armë gjysmë automatike “Scorpion” llojit “Ekol”, pranuar nga i akuzuari Sherif Katrati, duke shtënë kështu disa herë ajër.

Me këto veprime i akuzuari dyshohet se ka kryer veprën penale mbajtjes pronësi, kontroll ose posedim paautorizuar armëve, vazhdimësi.

Për akuzuarin Sami Lushtakun thuhet se ditën kritike pa autorizim ka mbajtur armë dhe municion kundërshtim me ligjin, dhe i njëjti ka shtënë disa herë ajër me armën e pranuar nga i akuzuari Behar Amerllahu.

Ndërsa akuzuarit Behar Amerllahu, Fadil Demiri dhe Sherif Kastrati, po akuzohen për veprën penale armëve mbajtura posedim dhe kontroll dhe pa autorizim, cilat veprime janë kundërshtim me Ligjin për Armë Republikës Kosovës.

Për këto veprime Prokuroria ka kërkuar konform ligjit përcaktohet dënimi plotësues, armët e sekuestruara konfiskohen përherë dhe njëkohësisht bëhet edhe asgjësimi i tyre.

gjitha këto armë janë sekuestruar dhe gjenden sirtarin e provave Stacionin Policor Malishevë.armet Ende pa datë për gjykimin për të shtënat në odën e Fatmir Limajt

Nisma kundër transparencës për zgjedhjen e drejtorëve të shkollave

nisma Nisma kundër transparencës për zgjedhjen e drejtorëve të shkollave mbledhjen e Kuvendit Komunal e cila u mbajt sot, e cilën nuk ishin prezent asamblistët e PDK-së, anëtarët e Kuvendit Komunal kanë diskutuar për një varg pikash. mesin e tyre ishte si pikë e rendit ditës edhe propozimi i kryesuesit grupit asamblistëve Lëvizjes Vetëvendosje, Alban Krasniqi, i cili me një kërkesë drejtuar Kuvendit Komunal kishte kërkuar Kuvendi nxjerrë vendim me anë cilit e obligon Drejtorinë e Arsimit gjatë procesit për zgjedhjen e drejtorëve shkollave fillore dhe mesme Malishevë merren një varg masash do t’i paraprinin një procesi mirëfilltë, duke filluar nga aplikimi ku do duhej publikoheshin listat e kandidatëve konkurrojnë për drejtor, niveli i përgatitjeve profesionale tyre dhe dhëna tjera relevante. Po ashtu nëpërmjet një vendimi tillë gjithë drejtorët e zgjedhur obligohen planin e tyre katër vjeçar për menaxhimin dhe zhvillimin e shkollës ta prezantojnë para prindërve, arsimtarëve dhe qytetarëve.

Mirëpo, pas një debati gjerë Kuvend dhe pas një varg argumentesh dhëna nga kryesuesi i asamblistëve Lëvizjes Vetëvendosje, se pse është e rëndësishme Kuvendi marr këtë vendim me gjithë mbështetjen e grupit asamblistëve nga LDK-ja ky propozim nuk kaloi sepse ishin asamblistët e Nismës pas konsultimit me kryetarin Begaj vendosën mos ta përkrahin këtë propozim. Kjo bëri njëherit ky propozim mos kalojë.

Zgjedhja e drejtorëve ka qenë për vite tëra problematike Malishevë për shkak ndikimit partiak procesin e përzgjedhjes, kjo ka bërë edhe një numër i madh i shkollave Malishevë vazhdojnë udhëhiqen nga ushtrues detyre drejtorëve, si dhe konkurset për drejtor mos aplikojnë shumë kandidat, cilët e shohin si kotë aplikimin e tyre për shkak ndikimit lartë politik përzgjedhjen e tyre.

Tregues i kësaj është edhe anulimi i 9 pozitave për drejtor për shkak mungesës kandidatëve, gjë e cila u vërtetua sot edhe nga vet drejtori i DKAE-së Blerim Thaçi.

 

Mërgimtarët sërish mbesin rrugëve, kolonë deri në katër kilometra nga Kroacia në Serbi

kolonat Mërgimtarët sërish mbesin rrugëve, kolonë deri në katër kilometra nga Kroacia në SerbiTashmë ka filluar sezona kur nisin pushimet, e mërgimtarët ia mësojnë Kosovës, raporton Periskopi.

Por, edhe këtë vit – ngjashëm si herave tjera, ata po përballen me kolona gjata teksa po kalojnë nëpër vende ndryshme BE’.

fundmi është publikuar një fotografi e cila thuhet se është bërë rrugës nga Kroacia për Serbi.

Mërgimtarët kanë kaluar asaj rruge sot kanë bërë ditur se është krijuar kolonë e gjatë deri katër kilometra.

Si rrjedhojë, ata po presin me orë tëra. /Periskopi

kolonat Mërgimtarët sërish mbesin rrugëve, kolonë deri në katër kilometra nga Kroacia në Serbi

Kështu ka përfunduar rruga në lagjen Dshevci në fshatin Gulluboc, rrugë e cila ishte vërshuar ditë më parë (Foto)

foto-3-2 Kështu ka përfunduar rruga në lagjen Dshevci në fshatin Gulluboc, rrugë e cila ishte vërshuar ditë më parë (Foto)Ditë parë redaksin tonë kemi postuar një video cilën shihej se si për një moment rruga lidhë lagjen Dashevci fshatin Gulluboc, ishte vërshuar si pasojë e reshjeve shiut dhe për një moment ajo rrugë ngjante me një lumë, krejt kjo për shkak mungesës rrjetit kanalizimit gjë e cila po vazhdon jetë shqetsim i banorëve këtij fshati.

Sot, Mp, ka siguruar disa foto të kësaj rruge e cila është dëmtuar tej mase nga vërshimet e ditëve të fundit. Për më tepër rrjedha e ujit e ka dëmtuar edhe bazën me zhavorr të kësaj rruge dhe pothuajse është bërë e pakalueshme. Banorët e lagjes Dashevci shprehin shqetësimin e tyre për mos intervenimin e komunës për t’ju arëdh në ndihmë që ta rregullojnë rrjetin e kanalizimit dhe më pastaj ta rregullojnë edhe rrugë. Janë dhjetëra familje që jetojnë në këtë lagje që tashmë e kanë të vështirësuar qarkullimin me automjete për nevojat e tyre familjare.foto-3-2 Kështu ka përfunduar rruga në lagjen Dshevci në fshatin Gulluboc, rrugë e cila ishte vërshuar ditë më parë (Foto) foto-3-2 Kështu ka përfunduar rruga në lagjen Dshevci në fshatin Gulluboc, rrugë e cila ishte vërshuar ditë më parë (Foto) foto-3-2 Kështu ka përfunduar rruga në lagjen Dshevci në fshatin Gulluboc, rrugë e cila ishte vërshuar ditë më parë (Foto)

 

Komuna e Malishevës shpallë konkurs për vozitës (Dokument)

komuna Komuna e Malishevës shpallë konkurs për vozitës (Dokument)Komuna e Malishevës, gjegjësisht drejtoria e shërbimeve publike ka shpallur konkurs për pranimin e një vozitësi për kryerjen e nevojave administratës dhe personelit komunës.

shpalljen publike bërë nga komuna janë përcaktuar afatet dhe kushtet e pranimit për kandidatët potencial cilët aplikojnë për pozitën fjalë. Konkursi është shpallur dje dhe do qëndroj i hapur 15 ditë nga data e shpalljes.

poshtë keni njoftimin e plotë Komunës:

komuna Komuna e Malishevës shpallë konkurs për vozitës (Dokument)