Home » Lajme nga Struga

Etiketë: Lajme nga Struga

Kryetari Aleancës Ziadin Sela takoi zv. ndihmës Sekretarin Amerikan

Kryetari i Aleancës për Shqiptarët z. Ziadin Sela sot ka zhvilluar një takim me zv. ndihmës Sekretarin Amerikan për çështje Evropiane z. Mattew Palmer.
Kryetari Sela, fillimisht ka falënderuar Z. Palmer, SHBA nëpërmjet përfaqësuesve diplomatik saj kanë kontribuar proceset politike Maqedoni lëvizin pozitivisht dhe interes proceseve demokratike dhe euro-integrimeve.

Kryetari Sela, ka informuar zv. ndihmës Sekretarin Mattew Palmer për rolin dhe kontributin politik ASH-së, për proceset euro-integruese, përkrahjen e referendumit si dhe mbështetjen për ndryshimet kushtetuese, për marrëveshjen e Prespës, do hapte rrugë anëtarësimit vendit NATO dhe BE.

Ziadin Sela, ka informuar z. Palmer se përveç domosdoshmërisë vendi sa shpejt bëhet pjesë e NATO-s dhe BE-së, Maqedonisë i duhet një kohezion i brendshëm politik, i qëndrueshëm mes dy komuniteteve me mëdha vend edhe atë atij Maqedonas dhe Shqiptar. kuadër kësaj kryetari Sela ka vlerësuar se barazia politike, ekonomike dhe sociale, do ta forconte karakterin multietnik vendit dhe do ta përshpejtonte procesin euro-integrues.

Reklama

Bilall Kasami takohet me Pallmer

Kryetari i Lëvizjes BESA, Bilall Kasami sot ka realizuar takim me zëvendës ndihmës sekretarin e shtetit amerikan Matthew Pallmer.

këtë takim u diskutua për situatën politike vend dhe votimin parlament për hapjen e kushtetutës. Kryetari Kasami gjithashtu falënderoj SHBA-të për përkrahjen ndaj këtij procesi vendimtar për Maqedoninë dhe siguroj se Lëvizja BESA do mbështes çdo proces është mirën e gjithë qytetarëve vendit.

Kryetari Kasami e informoj për angazhimin e Lëvizjes BESA procesin për ndryshimet kushtetuese me amendemate për qartësimin dhe formulimin e një kushtetute e cila do reflektojë realitetin shoqëror shtetit.

Ndihmës sekretari Pallmer, falënderoj kreun e BESËS për mbështetjen e vazhdueshme iu jep reformave si parti opozitare.

Shpërthen Zheji: Lista “fake” e sajuar në Athinë dhe Tiranë. E vërteta…

 

Skandali ka plasur Greqi lidhje me fondet sekrete greke, ka kapur papërgatitur “agjenturën” politike dhe mediatike mirë-paguar Shqipëri, për krijuar dizinformacion.

Unë si Artur Zheji, nuk i di dhe nuk mund ti di emrat e tyre, as personave dhe as portaleve, ndonëse e kam një ide për disa prej tyre, por nuk lejohet shpif për askënd. Një gjë është e sigurtë, “Listën” e botuar ca Portale fantazmë dhe jo vetëm, është vendosur edhe emri im.

Një shpifje e pastër dhe keqdashëse, e ka qendrën Tiranë, afër segmenteve Qeverisë njollosur nga ky skandal dhe sigurisht përfituesit e këtyre Fondeve Greke, përmes këtyre Listave Rreme, kërkojnë përhapin mjegull dhe fshihen pas kësaj mjergulle vetë-krijuar.
E vërteta duket e qartë dhe e paqme, punën dhe linjën një gazetar ndjek raport me publikun.

Dyshoj hartuesit e Listës Rreme, e cila nuk ka asnjë burim dhe asnjë provë, është përpiluar pikërisht Tiranë dhe Athinë, sipas skemës shërbimeve sekrete, mbështetet mbi krijimin e ‘Pistave Rreme’, për fshehur agjenturat e vërteta.

Unë personalisht jam ndeshur me shumë kërcënime nuk i kam bërë kurrë publike, porse trishtohem ky vend, mban e ushqen kaq shumë vemje, kaq shumë plehra, kaq shumë përbindësha jetojnë nevojtoren e pisët skutave tyre dhe kanë lindur pa Atdhe dhe do vdesin si tradhëtarë!

Personalisht kam përpara meje, paktën 3 breza pinjollësh shquar Shqiptarisë, dhe shqiptarë-dashës orëve vështira, kurse vemjet e krahut tjetër, kanë baballarë krimba dhe për nëna gjirizin ku jeton fort-lumturisht raca krimbërore, janë ata janë.

Dhe prandaj, ndonëse jetojmë njëjtin vend, ngelemi përjetësisht papërzier dhe shumë larg botëve njeri tjetrit.
Për ta mbyllur: Ngelem krejt i qetë. Lista bërësit vazhdojnë punën e tyre ndyrë, për cilën janë paguar dhe vijojnë paguhen. Ndoshta do vijë dita Shqipëria, do ta nxjerrë llumin e vet breg, ashtu sikundër bën Deti, vetë-pastrohet dhe bëhet gati për ditë mira.

Nëse nuk e mbërrin brezi im, ndoshta do ta mbërrijnë brezat vijnë, fëmijët tanë Shqiptarë dhe Shqipëri-dashës.

Deputeti nga Ohri: Nuk jemi tradhtar dhe asgjë nuk na është premtuar

Deputeti Luben Arnaudov, i akuzuar për ngjarjet e 27 prillit vitit kaluar Kuvendin e Maqedonisë, sot përpara seancës deklaroi se nuk vlerëson se dikush është tradhtar dhe se nuk e di se kush qëndron pas letrës djeshme, njofton Portalb.mk.

Ai ka theksuar se nuk është e saktë se kanë marrë kërcënime dhe se kanë pranuar para.

“Asgjë nuk na është premtuar për ngjarjen e 27 prillit dhe për atë nuk dua japë kurrfarë informata. Vijmë këtu dëshmojmë se jemi pafajshëm”, deklaroi Arnaudov.

Ai shtoi se nuk do përzihet vendimet gjyqësore.

“Besoj gjykatën dhe atë do ta vendos do ta respektoj dhe do t’i shfrytëzojmë gjitha mjetet juridike”, theksoi Arnaudov, duke shtuar se e ruan policia sipas detyrës zyrtare.

Përpara fillimit seancës, i akuzuari Bogdan Ilievski, i pyetur nëse ndjehet i tradhtuar, theksoi vetëm gjithë ne jemi vëllezër”.

gjykatë kanë arritur gjithë akuzuarit e 27 prillit. seancën e sotme është po shikohen video-incizimet nga kamerat e Kuvendit 27 prill.

Seanca e sotme është e para pas lëshimit nga paraburgimi shtëpiak i tre deputetëve VMRO-DPMNE-së, Sasho Vasilevski, Krsto Mukoski dhe Luben Arnaudov dhe votimit tyre Kuvend për fillimin e procedurës për ndryshimet kushtetuese.

Deputeti nga Ohri: Nuk jemi tradhtar dhe asgjë nuk na është premtuar

Deputeti Luben Arnaudov, i akuzuar për ngjarjet e 27 prillit vitit kaluar Kuvendin e Maqedonisë, sot përpara seancës deklaroi se nuk vlerëson se dikush është tradhtar dhe se nuk e di se kush qëndron pas letrës djeshme, njofton Portalb.mk.

Ai ka theksuar se nuk është e saktë se kanë marrë kërcënime dhe se kanë pranuar para.

“Asgjë nuk na është premtuar për ngjarjen e 27 prillit dhe për atë nuk dua japë kurrfarë informata. Vijmë këtu dëshmojmë se jemi pafajshëm”, deklaroi Arnaudov.

Ai shtoi se nuk do përzihet vendimet gjyqësore.

“Besoj gjykatën dhe atë do ta vendos do ta respektoj dhe do t’i shfrytëzojmë gjitha mjetet juridike”, theksoi Arnaudov, duke shtuar se e ruan policia sipas detyrës zyrtare.

Përpara fillimit seancës, i akuzuari Bogdan Ilievski, i pyetur nëse ndjehet i tradhtuar, theksoi vetëm gjithë ne jemi vëllezër”.

gjykatë kanë arritur gjithë akuzuarit e 27 prillit. seancën e sotme është po shikohen video-incizimet nga kamerat e Kuvendit 27 prill.

Seanca e sotme është e para pas lëshimit nga paraburgimi shtëpiak i tre deputetëve VMRO-DPMNE-së, Sasho Vasilevski, Krsto Mukoski dhe Luben Arnaudov dhe votimit tyre Kuvend për fillimin e procedurës për ndryshimet kushtetuese.

Kërcënonin deputetët përmes Fejsbukut

Ndaj kërcënuesit  të  Fejsbukut i cili përmes një postimi shpërndarë rrjetin social  ka rrezikuar  sigurinë e deputetëve Kuvendit të  Republikës Maqedonisë do ngrihet kallëzim penal.

Nga MPB-ja bënë dituar se SPB Shkup bashkëpunim me Sektorin për krim kompjuterik dhe forenzikë   digjitale pranë Ministrisë Punëve Brendshme deri te Prokuroria Themelore Publike Shkup ngriti kallëzim penal kundër A.N. (38) nga Konjarja, për shkak dyshimit për veprën e  kryer penale sipas nenit 144 “Rrezikimi i sigurisë” dhe sipas nenit 394-g “Shpërndarjen e materialit racist dhe ksenofobik përmes sistemit kompjuterik” nga Kodi Penal i Republikës Maqedonisë.

Pas urdhrit dhënë nga Gjykata Themelore Shkupi 1 Shkup, dje është kryer bastisje shtëpinë dhe hapësira tjera A.N. me çka janë gjetur dhe marrë sende kanë bëjnë me hetimin, ndërsa A.N. është thirr për bisedë zyrtare stacionin policor.

Nga policia informojnë se Sektori për krim kompjuterik dhe forenzikë  digjitale edhe tutje do vazhdojë me aktivitetet me qëllim sanksionimin e rasteve këtilla.

I ftojmë gjithë qytetarët cilët janë nënshtruar kërcënime tilla ose  dëshmojnë për kërcënime tilla, t’i denoncojnë stacionin afërm policor ose adresën  cybercrime@moi.gov.mk”, theksojnë nga MPB.

Ministria e Punëve Brendshme thekson se nuk do tolerohen kërcënime me jetë qytetarëve dhe thirrje për dhunë dhe do t’i ndërmarr gjitha masat e nevojshme për ruajtjen e  rendit dhe qetësisë.

Kërcënonin deputetët përmes Fejsbukut

Ndaj kërcënuesit  të  Fejsbukut i cili përmes një postimi shpërndarë rrjetin social  ka rrezikuar  sigurinë e deputetëve Kuvendit të  Republikës Maqedonisë do ngrihet kallëzim penal.

Nga MPB-ja bënë dituar se SPB Shkup bashkëpunim me Sektorin për krim kompjuterik dhe forenzikë   digjitale pranë Ministrisë Punëve Brendshme deri te Prokuroria Themelore Publike Shkup ngriti kallëzim penal kundër A.N. (38) nga Konjarja, për shkak dyshimit për veprën e  kryer penale sipas nenit 144 “Rrezikimi i sigurisë” dhe sipas nenit 394-g “Shpërndarjen e materialit racist dhe ksenofobik përmes sistemit kompjuterik” nga Kodi Penal i Republikës Maqedonisë.

Pas urdhrit dhënë nga Gjykata Themelore Shkupi 1 Shkup, dje është kryer bastisje shtëpinë dhe hapësira tjera A.N. me çka janë gjetur dhe marrë sende kanë bëjnë me hetimin, ndërsa A.N. është thirr për bisedë zyrtare stacionin policor.

Nga policia informojnë se Sektori për krim kompjuterik dhe forenzikë  digjitale edhe tutje do vazhdojë me aktivitetet me qëllim sanksionimin e rasteve këtilla.

I ftojmë gjithë qytetarët cilët janë nënshtruar kërcënime tilla ose  dëshmojnë për kërcënime tilla, t’i denoncojnë stacionin afërm policor ose adresën  cybercrime@moi.gov.mk”, theksojnë nga MPB.

Ministria e Punëve Brendshme thekson se nuk do tolerohen kërcënime me jetë qytetarëve dhe thirrje për dhunë dhe do t’i ndërmarr gjitha masat e nevojshme për ruajtjen e  rendit dhe qetësisë.

Edi Rama: Kemi drejtorë legena që na nxijnë fytyrën me korrupsion

mbledhjen e sotme grupit parlamentar socialist, Edi Rama ka thënë sekemi drejtorë legena na nxijnë fytyrën me keqmenaxhim dhe korrupsion”, duke iu referuar arrestimeve fundit.

Ai ka urdhëruar mbledhje urgjente nesër pasdite.
Pas kryesisë, do ketë mbledhje edhe grupit parlamentar ku deputetët do raportojnë për drejtorët rajonalë, raporton Tch.

Edi Rama: Kemi drejtorë legena që na nxijnë fytyrën me korrupsion

mbledhjen e sotme grupit parlamentar socialist, Edi Rama ka thënë sekemi drejtorë legena na nxijnë fytyrën me keqmenaxhim dhe korrupsion”, duke iu referuar arrestimeve fundit.

Ai ka urdhëruar mbledhje urgjente nesër pasdite.
Pas kryesisë, do ketë mbledhje edhe grupit parlamentar ku deputetët do raportojnë për drejtorët rajonalë, raporton Tch.

BDI,me kete opozite edhe shume gjate ne pushtet

 

Urim SALIHU

Nuk ekziston pergjegjesia personale , prandaj politikanet ne Maqedoni humbin ose fitojne ,nuk ofrojne doreheqje.Jeta e tyre politike zgjate gjate dhe nen britmat pa ze dhe me forcen e pakte flasin per kauza te medha shqiptare .

Ata terhiqen si nje camcakez qe nuk keputet lehte.Imponohen ne skenen politike dhe aty mbesin gjate duke perfeksionuar menyren e vetembrojtjes te tipit : fajtoret jane gjetke.

Vijne ne skenen politike mos u ngjajne paraardhesve dhe behen si ata .

Humbin zgjedhjet dhe domosdoshmerisht duhet te ngelin ne kreun e partise qofte edhe pa e kuptuar se kane mbetur grimca partishe qe kontrollojne nje ” harte te vogel” elektorale .

Me kaq pak deputete dhe kaq pak peshe dhe akoma me keq nen hipoteka .si mund te rrezojne nje qeveri qofte kur kjo e fundit duhet te bie sa me shpejte.

Dhe ne fund si nje rregull i pashkruar: Po humbe ne Maqedoni, nuk fiton me dot.Po mbete ne opozite te piu e zeza .Do perpelitesh per te mbijetuar politikisht duke genjyer militantet per te siguruar mbijetesen personale politike por fitoren as ne enderr se sheh me.
Kjo do ti ndodhe nje dite edhe BDI-se kur ta humb pushtetin , sepse do tretet politikisht si gjithe te tjerat por per momentin derisa sheh opozite fraksionesh gjumin e ben te rehatshem.

Krejt ne fund, nese nuk fiton, bej gati valixhet dhe braktise politiken.Humbja nuk justifikohet si fitore spektakolare prandaj opozitat ne Maqedoni nuk mbijetojne dot.