Home » Lajme

Kategori: Lajme

Lajme

Bebe Rexha shkëlqen në koncertin në Chicago

Këngëtarja shqiptare me famë botërore, Bebe Rexha kohët e fundit është një ndër artistet kërkuara treg.

Ajo vijon jetë e angazhuar me jetën e saj artistike nëpër koncerte ndryshme.

Mbrëmjen e mërkurës ajo ka performuar Chicago, e cila falënderon gjithë fansat e saj teksa shfaqet duke e shijuar momentin e këndimit, transmeton Vizion plus.

“Zemra dhe shpirti. Faleminderit Chicago”, shkruan ajo.

publikimin e sukseseve këtij viti, Bebe ishte mesin e artisteve me shumti kërkime Spotify.

auto_14bebe11544786400 Bebe Rexha shkëlqen në koncertin në Chicago

The post Bebe Rexha shkëlqen në koncertin në Chicago appeared first on KultPlus.

Reklama

KOSOVË URIME – Një moment kur Adelina Ismaili këndonte ushtrisë

Nuk ka kosovar nuk e di këngën e saj. Këngëtarjae famshme Adelina Ismaili, dikur i këndonte Ushtrisë Kosovës dhe përmes këngëssë saj, e paraqiste dëshirën e gjithë qytetarëve për pasur ushtri.

“Ushtrinë time do ta bëj me Ibrahim Rugovën”,
ishte një frazë e këngës Ismailit, cilën ajo e këndonte vitet e 90-ta,
një kohë shumë e vështirë politike.

Deputetët e Kuvendit Kosovës sot kanë votuar pro projektligjit përtransformimin e  Forcës Sigurisë Kosovës Ushtri.

Ky ligj përcakton kompetencat, organizimin dhefunksionimin e FSK-së , siforcë multietnike, profesionale, e armatosur dhe e autorizuar për shërbyernë vend dhe jashtë vendit, pajtim me mandatin e dhënë kushtetues dhe ligjornë mbrojtje integritetit territorial, qytetarëve, pronës dhe interesave eRepublikës Kosovës, dhe e cila i nënshtrohet kontrollit civil demokratik,njofton Klan Kosova. /Prive.al

Lulëzojnë hotelet, rriten shitjet me 37%, më e larta në ekonomi

Rritja e numrit turistëve vitin e fundit po i jep hov ecurisë sektorit hotelerisë. Sipas dhënave INSTAT për sektorin e shërbimeve, Indeksi i shitjeve neto volum shënoi rritje 37,0 %, krahasuar me tremujorin e tretë 2017, duke shënuar sektorin me rritje lartë ekonomi këtë periudhë.

Rritja e shitjeve është shoqëruar dhe me shumë punësuar. Po sipas INSTAT, Indeksi i numrit punësuarve shënoi rritje 21,3 %, krahasuar me tremujorin e tretë 2017, ndërsa indeksi i fondit pagave shënoi rritje 20,9 %, krahasuar me tremujorin e tretë 2017.

Dy vitet e fundit, Shqipëria ka qenë radarin e mediave huaja, çka ka nxitur shtimin e turistëve. Sipas dhënave mëparshme INSTAT, numri i shtetasve huaj hyrë vendin tonë dhjetëmujorin e 2018 është rreth 5.4 milionë, duke u rritur me 17,3 %, krahasim me njëjtën periudhë vitit 2017, duke ndikuar pozitivisht aktivitetin e hoteleve. Shtimi i turistëve nga ana tjetër po nxit dhe investimet këtë sektor. Edhe sezoni turistik është zgjatur, pasi prenotimet fillojnë nga maji deri tetor.

INSTAT, krahas hotelerisë, sektorin e shërbimeve raporton dhe ecurinë e Tregti me shumicë dhe pakicë, riparimi i automjeteve dhe motorçikletave; Transport, Magazinim dhe Postë; Informacioni dhe Komunikacioni; Aktivitete Arkitekturës dhe Inxhinierike dhe Agjenci udhëtimi.

 

Tregtia

Indekset e treguesve aktivitetin Tregti, përfshin tregti me shumicë, tregti me pakicë dhe riparimi i automjeteve dhe motorçikletave, tremujorin e tretë 2018, paraqiten si poshtë:

– Indeksi i shitjeve neto volum shënoi rritje 4,5 %, krahasuar me tremujorin e tretë 2017;

– Indeksi i numrit punësuarve shënoi rritje 6,5 %, krahasuar me tremujorin e tretë 2017;

– Indeksi i fondit pagave shënoi rritje 8,6 %, krahasuar me tremujorin e tretë 2017.

 

Transport, Magazinim dhe Postë

Indekset e treguesve aktivitetin Transport, Magazinim dhe Postë, i cili përfshin transportin Hekurudhor mallrave, Detar, Ajror, Magazinimin dhe aktivitetin Postar, tremujorin e tretë 2018, paraqiten si poshtë:

– Indeksi i shitjeve neto volum shënoi rritje 17,4 %, krahasuar me tremujorin e tretë 2017;

– Indeksi i numrit punësuarve shënoi rritje 5,4 %, krahasuar me tremujorin e tretë 2017;

– Indeksi i fondit pagave shënoi rritje 11,5 %, krahasuar me tremujorin e tretë 2017.

 

Informacion dhe Komunikacion

Indekset e treguesve aktivitetin Informacion dhe Komunikacion, i cili përfshin aktivitetin e Publikimit,

Telekomunikacionit si dhe shërbimet e Teknologjisë Informacionit, tremujorin e tretë 2018, paraqiten si poshtë:

– Indeksi i shitjeve neto volum shënoi rënie 1,5 %, krahasuar me tremujorin e tretë 2017;

-Indeksi i numrit punësuarve shënoi rritje 4,3 %, krahasuar me tremujorin e tretë 2017;

-Indeksi i fondit pagave shënoi rënie 0,7 %, krahasuar me tremujorin e tretë 2017.

 

Aktivitete Arkitekture dhe Inxhinierike

Indekset e treguesve aktivitete Arkitekture dhe Inxhinierike, tremujorin e tretë 2018, paraqiten si poshtë:

– Indeksi i shitjeve neto volum shënoi rritje 7,9 %, krahasuar me tremujorin e tretë 2017;

– Indeksi i numrit punësuarve shënoi rritje 5,3 %, krahasuar me tremujorin e tretë 2017;

– Indeksi i fondit pagave shënoi rritje 1,2 %, krahasuar me tremujorin e tretë 2017.

 

 

Agjenci udhëtimi

Indekset e treguesve aktivitetin Agjenci udhëtimi, tremujorin e tretë 2018, paraqiten si poshtë:

– Indeksi i shitjeve neto volum shënoi rritje 9,5 %, krahasuar me tremujorin e tretë 2017;

– Indeksi i numrit punësuarve shënoi rritje  2,6 %, krahasuar me tremujorin e tretë 2017;

– Indeksi i fondit pagave shënoi rënie 1,6 %, krahasuar me tremujorin e tretë 2017.

 

 

 

 

The post Lulëzojnë hotelet, rriten shitjet me 37%, më e larta në ekonomi appeared first on Revista Monitor.

Minimizoni pasojat e gabimeve nëpërmjet këtyre 6 strategjive

Çdokush gabon. nga drejtuesit e kompanive mëdha e deri tek punonjësit e thjeshtë. Nëse ju keni marrë përsipër realizoni një preojekt apo hidhni treg një produkt ri, atëherë mundësitë ju gaboni rriten.

Por a do ta lejoni një gjë e tillë t’ju kthehet pengesë? Absolutisht jo.

Edhe nëse doni çdo gjë ta realizoni mënyrë perfekte, nuk duhet keni frikë aspak se mund gaboni. mirë gaboni dhe dini se ku janë pikat tuaja dobëta një  nesërme mos ta bëni njetin gabim sesa rrini vetëm brenda zonës suaj komfortit dhe mos guxoni asnjëherë.

poshtë do lexoni edhe 6 strategji cilat do t’ju nihmojnë minimizoni maksimum pasajot e gabimeve tuaja mundshme:

1. Ju duhet kontrolloni dhe mirëmenaxhoni gabimin 

merresh me pasojat e një gabimi kërkon një stategji vete, dhe përveç personit mund ketë gabuar, është njëkohësisht edhe detyra e drejtuese marrin gjtihashtu përsipër përgjegjësitë e gabimit. NJë gjë e tillë jo vetëm sepse tek e fundit kompania është e tyre dhe përgjegjësia kryesore bie mbi ta, por edhe sepse gjithë punonjësit do ndiheshin përkrahur edeh pas një situate tillë ata mund shprehin sërish idetë e tyre pavarësisht rezultateve mundshme.

2. Dëgjoni me shumë kujdes 

Kur ndodh një gabim, është e natyrshme ndiheni keq. Por përpara se ju reagoni, këshillohet dëgjoni me kujdes atë se çfarë kanë për t’ju thënë. Nëse ju doni nxirrni një mësim nga kjo situatë, duhet fillimisht kuptoni se cilët ishin faktorët ndikuan një gjë tillë, dhe e vetmja mënyrë për ta mësuar dhe kuptuar një gjë tillë është ju dëgjoni me kujdes gjithë personat morën pjesën atë projekt.

3. Prioriteti gjithmonë duhet jenë klientët tuaj 

Kur një gabim ndodh, një ndër pyetjet e para bëhen nga një numër i madh punonjëisësh dhe drejtuesisht është sesi ai do ndikojë tek klientët e kompanisë. Një pyetje e tillë e thekson edhe një herë shumë rëndësinë e klientëve dhe dhënien e një zgjidhjeje sa shpejtë mënyrë tillë dëmi mos jetë shumë i madh.

4. Merrni përsipër përgjegjësinë 

Një prej mënyrave mira për përballuar çdo gabim mundshëm është jo vetëm personi përgjegjës por gjithë personat qe ishin përfshirë atë projket marrin përsipër përgjegjësinë e tyre, dhe mos mundohen t’ia hedhin fajin vetëm një personi vetëm. këtë mënyrë edhe zgjidhja e këtij problemi do jetë e shpejtë dhe me efikase.

5. Përgatituni paraprakisht për një dështim mundshëm 

mënyrë tillë pasojat e një gabimi mos jenë shumë rënda, ju duhet përgatiteni përpara. Sepse momentin ju ndërrmeni një projekt ri, duhet merrni konsideratë si dështimin ashtu edhe suksesin, madje për këtë parin duhet përgatiteni paraprakisht momentin kur ai ndodhë, jut ë dini si veproni.

6. Duhet bëni dallimin ndërmjet zgjidhjeve përkohshme dhe atyre afatgjata

Si zgjidhjet e përkohshme ashtu edhe ato afatgjata janë shumë domosdoshme ecurinë e një kompanie. secilin rast, ju do ta keni gati zgjidhjen dhe problemi i kijuar do zgjidhjet lehtësisht dhe mënyrë shumë shpejtë, pa i marrë akoma shumë kohë kompanisë suaj duke u marrë me gjetjen e një zgjidhje mundshme.

 

The post Minimizoni pasojat e gabimeve nëpërmjet këtyre 6 strategjive appeared first on Revista Monitor.

Rriten shitjet dhe punësimi në industrinë prodhuese, me dobët ndërtimi

Industria, energjia, furnizimi me ujë dhe ndërtimi kanë shënuar ecuri pozitive tremujorin e tretë këtij viti, si drejtim shitjeve ashtu dhe numrit punonjësve, sipas statistikave raportuara nga INSTAT për prodhuesit e mirave, është një tregues i hershëm i ecurisë prodhimit brendshëm bruto (PBB).

Sektorët e industrisë kanë raportuar rritjen lartë fondit pagave me 13.3%, energjia me 4.4%, furnizimi me ujë me 7% dhe ndërtimi me 3.6%.

Sektori me rritjen lartë numrit punësuarve është po industria me 9%, ndërsa ndërtimi ka shënuar rritjen ulët punësuarve, me 2.2%.

Rritja e aktivitetit prodhuesit metaleve Kurum, pas ristrukturimit, zgjerimi i aktivitetit industrisë minerale, përshpejtimi i sektorit ndjerrjes naftës si rrjedhojë e konjukturës favorshme ndërkombëtare, duket se po i japin hov sektorit industrisë, po udhëheq rritjen e prodhuesve mirave.

 

Industria  

industri, përfshin  industrinë nxjerrëse dhe Përpunuese

-Indeksi i shitjeve neto volum shënoi rritje 12,5 %, krahasuar me tremujorin e tretë 2017.

– Indeksi i prodhimit volum shënoi rritje 7,8 %, krahasuar me tremujorin e tretë 2017;

– Indeksi i numrit punësuarve shënoi rritje 9 %, krahasuar me tremujorin e tretë 2017;

– Indeksi i fondit pagave shënoi rritje 13,3 %, krahasuar me tremujorin e tretë 2017.

 

Energji elektrike, Gaz, Avull

Indekset e treguesve aktivitetin Energji elektrike, Gaz, Avull, tremujorin e tretë 2018, paraqiten si mëposhtë:

– Indeksi i shitjeve neto volum shënoi rënie 2,3 %, krahasuar me tremujorin e tretë 2017;

– Indeksi i prodhimit volum shënoi rritje 58,3 %, krahasuar me tremujorin e tretë 2017;

– Indeksi i numrit punësuarve shënoi rritje 5,7 %, krahasuar me tremujorin e tretë 2017;

– Indeksi i fondit pagave shënoi rritje 4,4 %, krahasuar me tremujorin e tretë 2017.

 

Furnizimi me ujë, Trajtimi dhe menaxhimi i mbetjeve

Indekset e treguesve aktivitetin Furnizimi me ujë dhe Trajtimi e menaxhimi i mbetjeve, tremujorin2018, paraqiten si poshtë:

– Indeksi i shitjeve neto volum shënoi rritje 12,2 %, krahasuar me tremujorin e tretë 2017;

– Indeksi i prodhimit volum shënoi rritje 12,3 %, krahasuar me tremujorin e tretë 2017;

– Indeksi i numrit punësuarve shënoi rritje 6,4 %, krahasuar me tremujorin e tretë 2017;

– Indeksi i fondit pagave shënoi rritje 7,1 %, krahasuar me tremujorin e tretë 2017.

 

Ndërtim

Indekset e treguesve aktivitetin Ndërtim, tremujorin e tretë 2018, paraqiten si poshtë:

– Indeksi i shitjeve neto volum shënoi rritje 9,5 %, krahasuar me tremujorin e tretë 2017;

– Indeksi i prodhimit volum shënoi rritje 12 %, krahasuar me tremujorin e tretë 2017;

– Indeksi i numrit punësuarve shënoi rritje 2,2 %, krahasuar me tremujorin e tretë 2017;

– Indeksi i fondit pagave shënoi rritje 3,6 %, krahasuar me tremujorin e tretë 2017.

The post Rriten shitjet dhe punësimi në industrinë prodhuese, me dobët ndërtimi appeared first on Revista Monitor.

Hymni i Flamurit Kombetar

Porsi fleta e Ejllit t’ Zotit
Po rrehë Flamuri i Shqypnis,
E thrret t’ bijt e Kastrijotit
Me mbledhë tok nder çetë t’ ushtris.

Bini, Toskë, ju, bini Gegë!
Si dy rrfé, qi shkojn tue djegë!
A ngadhnyesë a t’ gjith deshmorë!
Trima, mbrendë! Me dorë! Me dorë!

Per mbas Flamrit t’ vet Shqyptari,
Kur rrokë armët per t’ drejta t’ veta,
Atje lufta ndezet zhari,
Atje anmiku vehet m’ t’ leta.

Bini, Toskë!….

Mbi njatë Flamur Perendija
Me dorë t’ vet Ai e ka shkrue:
“Per Shqyptarë do t’ jét Shqypnija;
Kush u a prekë, ai kjoftë mallkue!”

Bini, Toskë!….

Shka? A thue ‘i mend se atë tokë t’ bekueme,
Qi vetë Zoti na ka dhanun,
Sod me e shkelë kamba e poshtnueme
E nji t’ huej’t na kem m’ i a lanun?

Bini, Toskë!….

Ah; jo, kurr. Njiqind herë para
Kem’ me u shkri me gra, me fmi!
Kem’ me mbetë kortarë nder ara,
Se me shkelë lamë t’ huej’n n’ Shqypni.

Bini, Toskë!…

M’ kambë, Sokola Shqypnis!
Flamri ynë, qé, n’ ajr po shtiellet
Si pol veshet t’ Perendis,
Kah na ban hije prej qiellet.

Bini, Toskë!….

Ma mirë dekë me u shue nen hije
T’ Flamrit t’onë fushë t’ mejdanit,
Se me rrnue nji jetë robnije
Per nen sukuj t’ huejë t’ Balkanit.

Bini, Toskë!….

Armët e Besen na i njeh bota;
Trima n’ zâ kem’ pasun t’ Parët,
Luften né na e msoi Kastrjota:
Kè, thue, frigë do t’ kenë Shqyptarët?!

Bini, Toskë!…

Urra! Djelm, eh ‘u u dhashtë e mbara!
Sod a kurr, me dekë p’r Atdhé!
Flamri i ynë, qé, u nis perpara:
Ndimo, Zot, per Atmè e Fé!

Bini, Toskë!….
gjergj Hymni i Flamurit Kombetar

The post Hymni i Flamurit Kombetar appeared first on KultPlus.

Hymni i Flamurit Kombetar

Porsi fleta e Ejllit t’ Zotit
Po rrehë Flamuri i Shqypnis,
E thrret t’ bijt e Kastrijotit
Me mbledhë tok nder çetë t’ ushtris.

Bini, Toskë, ju, bini Gegë!
Si dy rrfé, qi shkojn tue djegë!
A ngadhnyesë a t’ gjith deshmorë!
Trima, mbrendë! Me dorë! Me dorë!

Per mbas Flamrit t’ vet Shqyptari,
Kur rrokë armët per t’ drejta t’ veta,
Atje lufta ndezet zhari,
Atje anmiku vehet m’ t’ leta.

Bini, Toskë!….

Mbi njatë Flamur Perendija
Me dorë t’ vet Ai e ka shkrue:
“Per Shqyptarë do t’ jét Shqypnija;
Kush u a prekë, ai kjoftë mallkue!”

Bini, Toskë!….

Shka? A thue ‘i mend se atë tokë t’ bekueme,
Qi vetë Zoti na ka dhanun,
Sod me e shkelë kamba e poshtnueme
E nji t’ huej’t na kem m’ i a lanun?

Bini, Toskë!….

Ah; jo, kurr. Njiqind herë para
Kem’ me u shkri me gra, me fmi!
Kem’ me mbetë kortarë nder ara,
Se me shkelë lamë t’ huej’n n’ Shqypni.

Bini, Toskë!…

M’ kambë, Sokola Shqypnis!
Flamri ynë, qé, n’ ajr po shtiellet
Si pol veshet t’ Perendis,
Kah na ban hije prej qiellet.

Bini, Toskë!….

Ma mirë dekë me u shue nen hije
T’ Flamrit t’onë fushë t’ mejdanit,
Se me rrnue nji jetë robnije
Per nen sukuj t’ huejë t’ Balkanit.

Bini, Toskë!….

Armët e Besen na i njeh bota;
Trima n’ zâ kem’ pasun t’ Parët,
Luften né na e msoi Kastrjota:
Kè, thue, frigë do t’ kenë Shqyptarët?!

Bini, Toskë!…

Urra! Djelm, eh ‘u u dhashtë e mbara!
Sod a kurr, me dekë p’r Atdhé!
Flamri i ynë, qé, u nis perpara:
Ndimo, Zot, per Atmè e Fé!

Bini, Toskë!….
gjergj Hymni i Flamurit Kombetar

The post Hymni i Flamurit Kombetar appeared first on KultPlus.

Lule Elezi me koncert recital u prezantua në Foajeun Evropian të Luksemburgut

Me një elegancë theksuar e me një përzgjedhje hollë programit koncertit recital, Lule Elezi është prezantuar para audiencës Luksemburgut, pikërisht Foajeun Evropian Luksemburgut, shkruan KultPlus.

Me vepra Beethoven, Chopin, sikurse edhe Rauf Dhomit e Kreshnik Alickaj, Elezi ka magjepsur audiencën e atjshme, ku nikoqirët e kanë vlerësuar jetë një privilegj për pasë pranishmë pianisten kosovare.

Kurse vet Lule Elezi ka thënë për KultPlus se ndihet jetë e lumtur për këtë koncert recital ishte pjesë e vitit kalendarik vitit 2018 koncerteve Foajeun Evropian Luksemburg.

Ishte një publik i mrekullueshëm dhe shumë i përzgjedhur. Ishin duartrokitjet e gjata publikut ku bën rikthehem sërish dhe luaj vepra shtesë”, ka thënë Elezi mbi këtë koncert.

Mirëpo, jo vetëm me këtë koncert është mbyllë paraqitja e Lule Elezit Luksemburg. Kompozitorja nga Luksemburgu, Albena Petrovic-Vratchanksa është magjespur nga performanca e pianistes Elezi, sa është inspiruar kompozojë një vepër me dedikim për Lule Elezin. “Ajo do kompozojë një pjesë për mua për piano, dhe krejt ky inspirim ka ardhë pasi ka dëgjuar mua”, ka thënë Elezi./KultPlus.com/KultPlus.com
ele1 Lule Elezi me koncert recital u prezantua në Foajeun Evropian të Luksemburgut

The post Lule Elezi me koncert recital u prezantua në Foajeun Evropian të Luksemburgut appeared first on KultPlus.

BERZH miraton strategjinë e re për Ballkanin, fokusi dekarbonizimi i sistemeve energjetike

Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) ka bërë fundmi me dije se, bordi i drejtorëve saj miratoi një strategji re sektorit energjisë përjashton financimin e projekteve prodhimit energjisë me qymyr.
“Strategjia për pesë vitet e ardhshme thekson rritjen e investimeve burimet e ripërtëritshme, duke mbështetur integrimin e sistemeve energjisë, duke promovuar kalimin burime pastra dhe qëndrueshme energjisë dhe duke lehtësuar elektrifikimin si një mjet për pastruar ekonomitë ku Banka investon, “-theksoi BERZH.

Miratimi i strategjisë re është përputhje me rekomandimet e BERZH-it për vendet e Ballkanit Perëndimor, cilat varen shumë nga thëngjilli për gjenerimin e energjisë elektrike, për kaluar hidrocentralet, burimet e ripërtëritshme energjisë dhe gazin dhe për ndërtuar shumë lidhje energjetike, si një përpjekje për ulur ndotjen. Huadhënësi tha se i gjithë rajoni i Ballkanit Perëndimor – Shqipëria, Bosnja, Maqedonia, Kosova, Mali i Zi dhe Serbia – vuan nga nivele larta ndotjes ajrit shkaktuar nga varësia e saj nga termocentralet e vjetëruara.
Strategjia e dekarbonizimit e miratuar këtë javë konfirmon se BERZH nuk do financojë prodhimin e qymyrit ose prodhimin e energjisë elektrike me qymyr, sipas njoftimit për shtyp.
“Banka do ndalojë financimin e çdo eksplorimi naftës dhe nuk do financojë projekte zhvillimit naftës, përveç rrethana rralla dhe jashtëzakonshme, ku këto investime ulin emetimet e gazrave serrë”, vuri dukje BERZH.
Megjithatë, banka tha se do vazhdojë mbështesë sektorin e gazit, ku ajo është përputhje me një tranzicion ulët karbonit, është edhe i sigurt dhe i përballueshëm.

Nga janari i vitit 2019, BERZH pritet gjithashtu adoptojë një Metodologji Çmimeve Karbonit , për përdorim projektet e BERZH me gjurmë rëndësishme emetimit gazrave serrë.

 

The post BERZH miraton strategjinë e re për Ballkanin, fokusi dekarbonizimi i sistemeve energjetike appeared first on Revista Monitor.

Tatimet: 96-97% e bizneseve i paguajnë vullnetarisht taksat

Tatimet kanë raportuar një material fundit se përmbushja vullnetare e tatimpaguesve është nivel lartë.

Sipas shifrave deklaruara, 96.4% është niveli i përmbushjes rang kombëtar për deklarimin kohë TVSH-së.

Ndërsa për pagesën kohë TVSH-së niveli i përmbushjes gjithë vendin është 97.4%.

Pak i ulët, 96% është niveli i përmbushjes rang kombëtar deklarimit listëpagesave kohë nga tatimpaguesit.

Kur vjen puna te pagesa e listpagesave, niveli i përmbushjes është 95.8%, raportojnë tatimet.

Tatimet kujtojnë se përmbushja e detyrimeve ligjore minimizon riskun e penalizimit. Sipas tyre, ndërgjegjësimi i tatimpaguesve për rritur përmbushjen tatimore është i rëndësishëm, po ashtu për ndërtuar një raport bazuar te besimi dhe transparenca.

The post Tatimet: 96-97% e bizneseve i paguajnë vullnetarisht taksat appeared first on Revista Monitor.