Home » Qeveria e Kosovës reagon ndaj keqtrajtimit në kufi të deputetit nga policia serbe

Qeveria e Kosovës reagon ndaj keqtrajtimit në kufi të deputetit nga policia serbe

Qeveria e Kosovës ka reaguar ashpër ndaj  policisë Serbisë e cila gjatë ditës sotme ka ndaluar deputetin e Kosovës, Slobodan Petroviq ku i cili është mbajtur me orë tëra vendkalimin kufitar Merdare.

njoftimin për media, Qeveria thotë se veprimet e tilla kanë qenë edhe kaluarën ndaj komunitetit serb dhe veçanti ndaj atyre punojnë institucionet e Kosovës.

“Qeveria e Republikës Kosovës me shqetësim ka pranaur sot informatën se vendkalimin kufitar Merdare, është ndaluar deputeti i Republikës Kosovës, z. Slobodan Petroviq, nga policia serbe, pa asnjë arsye dhe se i njëjti është mbajtur për orë tëra këtë vendkalim”.

“Qeveria e Republikës Kosovës deklaron se kjo nuk është hera e parë qytetarët e Republikës Kosovës, posaçërisht ata komunitetit serb, punojnë nëpër institucionet e Kosovës e janë subjekt i hetimeve, keqtrajtimeve dhe fyerjeve nga autoritetet serbe”, thuhet reagimin e dërguar nga  Qeveria e Kosovës.

Qeveria e Republikës Kosovës e quan pa tolerueshëm rastin e sotëm dhe kërkon këto praktika nga ana e Serbisë ndërpiten sa shpejt dhe ardhmen asnjë qytetarë i Kosovës, nga asnjë përkatësi etnike mos ketë problem tilla.

“Serbia duhet ta kuptojë njëherë e mirë se situatat e tilla nuk i kontribuojnë fqinjësisë mirë”, thuhet fund njoftimit.

The post Qeveria e Kosovës reagon ndaj keqtrajtimit në kufi të deputetit nga policia serbe appeared first on Gazeta Online INSAJDERI.

Reklama