Home » Qeveria dënon ndalimin e Petroviqit në Merdare

Qeveria dënon ndalimin e Petroviqit në Merdare

Gjatë ditës sotme deputeti serb, Sllobodan Petroviq, është ndaluar dhe intervistuar nga xhandarmëria e Serbisë, Merdare.

Ai ishte duke udhëtuar për një vizitë familjare Serbi momentin kur është ndalur, njofton Klan Kosova.

Qeveria e Kosovës dënon këtë akt një komunikatë për media, duke bërë ditur se kjo nuk është hera e parë qe qytetarët e Republikës Kosovës, posaçërisht ata komunitetit serb janë subjekt i hetimeve, keqtrajtimeve dhe fyerjeve nga autoritetet serbe.

“Qeveria e Republikës Kosovës e quan pa tolerueshëm rastin e sotëm dhe kërkon këto praktika nga ana e Serbisë ndërpriten sa shpejtë dhe ardhmen asnjë qytetarë i Kosovës, nga asnjë përkatësi etnike mos ketë problem tilla” thuhet mes tjerash komunikatë.

Reklama