Home » Pedagogia e Oxfordit: Në Shqipëri është vështirë të sigurohet arsimi falas

Pedagogia e Oxfordit: Në Shqipëri është vështirë të sigurohet arsimi falas

Pedagogia e Oxfordit, Ina Jasini e ftuar studion e lajmeve Ora News tha se është shumë e vështirë Shqipëri sigurohet një arsim publik falas.

Sipas saj, vendin tonë ka pjesëmarrje madhe studentësh. Ajo tha se arsimi falas jetë i përballueshëm vendi duhet ketë një ekonomi mirë.

një shoqëri ideale, me një ekonomi mirë padiskutim mund ta përballonte, mund marrim rastin e Finlandës psh., por fazën aktuale një ristrukturim dhe një reformë e arsimit kërkon deri diku një pagesë bëhet. Unë e kuptoj reagimin e studentëve ndaj pagesës ishte vendosur për çdo provim, por nga ana tjetër i kushton sistemit krijojë mundësinë ta japësh si provim për herë dytë. Besoj se do jetë shumë e vështirë për siguruar një arsim publik falas me këtë pjesëmarrje kaq madhe kemi Universitet e Tiranës dhe rrethe”, Ina Jasini.

Ndërsa protestën e studentëve e shikon si një nevojë për reflektim nga lidershipi shqiptar.

Ajo unë kam vërejtur është sesi pjesa dinamike e shoqërisë ka treguar atë sensibilitet dhe ndërgjegjësim ndaj drejtave tyre. Kur vjen nga larg ajo shpesh herë vëren është gjendja e apatisë shoqërisë shqiptare. Mbase kjo protestë ka treguar për mua ka nevojë për një thirrje dhe për një reflektim nga lidershipi shqiptar”, tha Ina Jasini.

 

v.l/ Dita

Reklama

Lexo më shumë