Home » Ja pse duhet të pini çaj

Ja pse duhet të pini çaj

Çaji ka qenë një pije e rëndësishme për mijëra vjet dhe ka qenë pjesë e kulturës vende ndryshme botë botës duke u përdorur si pije kryesore e ceremonive shumta.

Por çaji nuk vlerësohet vetëm për shijen e saj mirë. Çaji gjithashtu ofron përfitime shumta shëndetësore, njofton Klan Kosova.

Këto janë disa nga vetitë shëndetësore ka :

Rënien peshë

Studime shumta lidhin konsumimin e çajit jeshil me rënien  peshë dhe pakësimin e dhjamit zonën e barkut.

Ulë tensionin e gjakut

Konsumimi tre herë ditë i çajit zi mund ndihmojë uljen e tensionit gjakut.

Ndihmon veprimtarinë moshat e vjetra

Pirja e çajit jeshil mund t’ju ndihmojë për një veprimtari mirë moshë madhe dmth mund mos keni nevojë për ndihmë aktivitetet e përditshme si veshja apo larja.

Lufton kancerin e prostatës

një studim Universitetit Missouri-t, çaji jeshil shërbente si mekanizëm transportonte nanopjesëzat shkatërrojnë qelizat kancerogjene prostatë.

Mund tkurrë tumorët

Një studim ka zbuluar se një përbërës në çajin jeshil, kur aplikohet tumor, e tkurrë atë.

Pakëson mundësitë për t’u prekur nga sëmundjet e zemrës

Përshkak antioskidantëve gjenden çaj, pirja e tre apo shumë gotave ditë mund ndikojë një ulje mundësisë për t’u prekur nga sëmundjet kardiovaskulare.

 

 

Reklama