Home » E jashtëzakonshme: Ky ishte 5 vjeçari nga Belegu i Deçani që bëri roje me ushtarët e UÇK-së (FOTO)

E jashtëzakonshme: Ky ishte 5 vjeçari nga Belegu i Deçani që bëri roje me ushtarët e UÇK-së (FOTO)

Ushtria Çlirimtare e Kosovës ishte mishërim një luftë gjatë dhe rëndë për çlirim dhe pavarësia.

Dalja skenë e UÇK-së kishte mobilizuar popullin zona ndryshme vendit, veçanerisht Dukagjin.

këtë rajon, gjithë fshatrat ishin rreshtuar krah UÇK-së, kishte mosha ndryshme veshën uniformën e krenarisë.

Mirëpo, një ushtar mbetet i veçantë. Bëhet fjalë për Erblin Riza Kilaj nga fshati Beleg i Deçanit.

Ai vitin 1998, me nisjen e luftës Dukagjin, ishte vetëm pesë vjeçar, shkruan Ballkani.info.

Me besoni vllazën, qeky osht Erblin Riza Kilaj, i lindur 1993. Gjatë vitit 1998 ka bo roje me shumë burra Belegut”, thotë Xhavit Vishaj, ish ushtar i UÇK-së, tash i FSK-së.

ushtarrii E jashtëzakonshme: Ky ishte 5 vjeçari nga Belegu i Deçani që bëri roje me ushtarët e UÇK-së (FOTO)

fotografi, Erblini shihet me kallashnikov duar dhe i buzëqeshur. /Ballkani.info/

The post E jashtëzakonshme: Ky ishte 5 vjeçari nga Belegu i Deçani që bëri roje me ushtarët e UÇK-së (FOTO) appeared first on Veriu.info.

Reklama