Home » Bëjini sytë katër, dashuria me shikim të parë ekziston

Bëjini sytë katër, dashuria me shikim të parë ekziston

Njerëzit besojnë dashuri me shikim parë e shkenca e aprovon! Nuk do t’ju duhet shumë se një sekondë për vendosur nëse një person është tërheqës apo jo.

Është llogaritur se truri i njeriut kërkon 244 milisekona për kuptuar gjininë e një personi përballë dhe vetëm 59 milisekonda për krijuar një përshtypje parë: pëlqen apo jo!

Një studim i Universitetit Bambergut Gjermani, botuar revistën Neuroscience Letters, ka dalë përfundimin se tiparet kryesore mbërthejnë vëmendjen tonë janë sytë dhe buzët.

Grupi i psikologëve studioi funksionimin e trurit 25 studentëve rinj, cilëve iu paraqitën 100 foto dhe duhet vendosnin nëse personi ishte tërheqës apo jo!

Dashuria me shikim parë fillon nga shikimi dhe buzëqeshja. Nëse dëshironi jeni tërheqës, pra, është mirë jeni rrezatues, pozitivë dhe qeshur, gjithmonë duke e parë tjetrin sy, shkruan living. Por edhe tiparet e fytyrës, simetria e kësaj fundit luajnë një rol kryesor impaktin e parë.

mos harrojmë sjelljen korrekte transmeton një imazh sigurisë te tjetri: kokën lart, lëvizjet jo ngurta, jo me duar dhe këmbë kryqëzuara, cilat dërgojnë sinjal mbyllës. E fundit, por jo pak e rëndësishme: shtrëngimi i duarve është një tjetër pikë kyçe: nuk duhet t’i shtrëngoni shumë.

Reklama