Home » A do të shkojë ushtria e Kosovës në veri?

A do të shkojë ushtria e Kosovës në veri?

Amerika doli e zëshmja mbështetje ushtrisë Republikës Kosovës.

Por si hisedarja e madhe gjithë aleancën veri-atlantike ajo i shtoi kësaj përkrahje edhe vërejtjen se kjo forcë do jetë me mandat kufizuar territorial.

Për ish-komandantin e FSK’ tani pension, Kadri Kastrati, ky specifikim nuk ka kurrfarë efekti veprimin brenda vendit.

Nuk do thotë kufizime sa i përket zbarkimeve brenda Republikës Kosovës”, tha ai për Klan Kosovën.

E Nuredin Ibishi një ish-bashkëluftëtar i Kastratit nga koha e UÇK’ thotë se ky term mund ketë rrjedhur si pasojë e temës për shkëmbim territoresh.

Por dy këta njohës fushës sigurisë dhe operimit ushtrive thonë se specifikimi me territorin ka bazë kushtetuese, meqë Kosova nuk ka pretendime territoriale ndaj asnjë shteti ose pjesë ndonjë shteti.

Ajo ka karakter defansiv, mbrojtës’, tha Ibishi.

E Kastrati kujton se tani ka procedura reja për angazhimin e ushtrisë misione vende tjera.

Edhe këshilltari i kryeministrit shtetit, Erolld Belegu, konfirmoi se ushtria e pas 14 dhjetorit do ruaj sigurinë e veriut dhe gjithë territorit përcaktuar me Kushtetutë, kjo derisa vendet e tjera do zbarkojë nëpërmjet bashkësisë ndërkombëtare.

The post A do të shkojë ushtria e Kosovës në veri? appeared first on Veriu.info.

Reklama