Home » Rabbi Jack Bemporad:  Thesari i harmonisë ndërfetare në Kosovë duhet të prezantohet në botë

Rabbi Jack Bemporad:  Thesari i harmonisë ndërfetare në Kosovë duhet të prezantohet në botë

45801794_2096582367028836_1741146369902510080_n-300x225 Rabbi Jack Bemporad:  Thesari i harmonisë ndërfetare në Kosovë duhet të prezantohet në botë

Gjilan,  Artanë/ Stubëll-Viti

xlpress.tv

Rabbi Jack Bemporad, Drejtor i Qendrës përMIrëkuptim Ndërfetar dhe At Marco Valentini nga Diocesa Katolike Romë janë dukë qëndruar për vizitë Kosovë,  përgatitje Konferencë Ndërkombëtare për tolerancën ndërfetare Kosovë, që  pritet organizohet vitin tjetër Prizren.

Rabbi Jack Bemporad, i njohur opinion ndërkombëtar si njeri tërë jetën i ka kushtuar tolerancës, harmonisë dhe paqes ndërfetare, është  shprehur   jetë i fascinuar nga harmonia ndërfetar Kosovë.

Është herë e katër qëndroj Kosovë, është koha thesari i harmonisë ndërfetare është e pranishme Kosovë, njihet edhe jashtë kufijve Kosovës, dhe ne do bëjmë këtë me organizimin  e Konferencë Ndërkombëtare për tolerancën ndërfetare Kosovë”, ka thënë Rabbi Jack Bemporad.

Ai treguar se kjo tolerancë është konfirmuar gjatë vizitave i ka bërë institucioneve dhe përfaqësuesve fetar gjithandej Kosovë.  Edhe At Marco Valentini nga Dioqeza Katolike Romës,  është shprehur jetë shumë i kënaqur me gatishmërinë dhe përkrahjen ka gjetur për organizimin e Konferencës ndërkombëtare.

45801794_2096582367028836_1741146369902510080_n-300x225 Rabbi Jack Bemporad:  Thesari i harmonisë ndërfetare në Kosovë duhet të prezantohet në botë

Ne presim konferencë ketë pjesëmarrës nga gjitha besimet e qendrave ndryshme botës. Do jemi lumtur dëshmitë do behën nga përfaqësuat e religjioneve Kosovës prezantohen dhe njohën nga përfaqësuat e shteteve dhe besimeve ndryshme botës”, ka thënë At Marco Valentini.

Gjatë vizitës Anamoravë  Rabbi Jack Bemporad, Drejtor i Qendrës për mirëkuptim Ndërfetar dhe At Marco Valentini nga Dioqeza Katolike Romë janë shoqëruar nga Lumni Lusha, veprimtar kombëtarë jeton dhe vepron Kroaci,  i cili ka shprehur kënaqësinë Prizreni, do jetë nikoqir i kësaj konference.

Imami Agim Hyseni, sekretar i BI Gjilan,  ka thënë se toleranca dhe harmonia ndërfetare Anamoravë është e përfshirë gjitha fushat sikur përfaqësuesit fetar ashtu edhe te qytetarët. Ndërkaq Don Jeton Thaqi, famullitar Stubëll Vitisë, është shprehur se harmonia ndërfetare ka rrënjët e thella janë kultivuar dhe bartur brez pas brezi.

Prof Faton Bislimi, përfaqësues nga Liga Shqiptare Amerikane,  ka treguar punën dhe përkushtimin e  Ligës, prezantimin e harmonisë fetare, vitet rënda cilat ka kaluar Kosova. “Ne mbajmë mend këto përpjekje  e vazhdueshme patriotëve shumtë, Joe and Shirley DioGuardi, Imzot Mark Sopit, Rexhep Bojës, Don Lush Gjergjit,  e shumë burrave dhe grave kanë bërë nëpër botë për demaskuar politikën e Millosheviqit”, ka thënë Bislimi.

përkrahje idesë se harmonia ndërfetare dhe ndëretnike Anamoravë , është shprehur edhe Sahit Abazi, përfaqësues i PDK-së. “Ne kemi shume shembuj gjithandej vendbanimeve Anamoravës ku harmonia ndërfetare edhe pse me fe ndryshme është prezentë fshatra dhe familje ndryshme ka thënë Abazi.

45801794_2096582367028836_1741146369902510080_n-300x225 Rabbi Jack Bemporad:  Thesari i harmonisë ndërfetare në Kosovë duhet të prezantohet në botë

Rabbi Jack Bemporad, Drejtor i Qendrës për Mirëkuptim Ndërfetar dhe At Marco Valentini nga Dioqeza Katolike Romë përgatitje Konferencë Ndërkombëtare për tolerancën ndërfetare Kosovë,  do mbahet Prizren, gjatë qëndrimit Kosovë,  pritet  takojnë edhe përfaqësuesit lartë institucioneve fetare dhe shtetërore Kosovës. /xlpress.tv/

45801794_2096582367028836_1741146369902510080_n-300x225 Rabbi Jack Bemporad:  Thesari i harmonisë ndërfetare në Kosovë duhet të prezantohet në botë

The post Rabbi Jack Bemporad:  Thesari i harmonisë ndërfetare në Kosovë duhet të prezantohet në botë appeared first on XL Press – Communications Media.

Reklama