Home » Pak femra, shumë plastikë… Shumë meshkuj, pak burra!

Pak femra, shumë plastikë… Shumë meshkuj, pak burra!

Keqardhja sa vjen dhe shtohet kur sheh se femrave sotme i ka humbur pastërtia dhe dlirësia shpirtërore e fizike. Kanë humbur gjithçka. gjitha gati njësoj.

mbushura me botokse e ndërhyrje kirurgjikale me qëllimin e vetëm për qenë moderne dhe pranuara nga kjo shoqëri me keqardhje po i kthen femrat imituese shëmtuara ashtuquajturave femra seksi.

Janë aq shumë njësoj sa hera-herës krijohet përshtypja se i ka lindur e njëjta nënë. imitimin shëmtuar buzëve si patë apo si viç, me takat 12 pond, lyera rëndë pikë mëngjesit, nisin ditën e tyre.

merr malli dëgjosh një femër flet qartë dhe pastër për një problem aktual shoqërisë ku jetojmë. Mjafton t’i bësh një pyetje thjeshtë dhe ato nuk do dinë hapin gojën.

I pyet se ç’mendim kanë për modën e kësaj vere nxehtë dhe ato përgjigjen: E pe atë doli te Çani dje? I pyet se ç’libër do lexojnë këtë verë dhe ato përgjigjen: shohim ç’po ndodh tani facebook. A kanë ideal? Patjetër kanë? bëjnë një jetë si nëpër videoklipet e Noizyt dhe Stresit.

Dëshira e madhe e tyre për qenë ashtuquajtura moderne i kthen skllave shëmtimit shpirtëror dhe fizik. Plastike jashtë dhe plastike brenda, ato nuk zgjedhin djalin inteligjent dhe punëtor, por djalin duket i fortë dhe i pushtetshëm këtë shoqëri me lekët dhe makinën e babit.

Harrojnë këto femra se njeriu ka një staturë vetën dhe e krijon atë mënyrë individuale dhe kështu me dashje apo pa dashje, veshjen dhe sjelljen e kthejnë diçka kolektive.

kolektive kthejnë dhe ndjenjat e tyre. Jetojnë për tjerët. Nuk quhesh vajzë trendy nëse nuk nxjerr rrjetet sociale foto me tufën e luleve, mundësisht madhe se shoqja, ushqimet nëpër restorante dhe pushimet jug.

përvillet kur sheh se sa shumë femra dalin nga vetja e tyre dhe krijojnë këtë vetveten “ thonjëza” nuk ka lidhje fare me prejardhjen dhe formimin e tyre.

Intrigojnë pafundësisht për arritur atë duan. Madje dhe puthjen dhe përqafimin e ashtuajturës dashuri e japin mirëprojektuar me plan pune paracaktuar. Shiten si vërteta, kur fakt janë thjesht një falsë e dhimbshme e shoqërisë.

Janë gati ndyjnë çdo njeri u del parpara vetëm e vetëm për arritur aty ku duan. Lyhen dhe zhgërryhen për shkëlqyer, por fakt vetëm shtojnë pisllëkun. Zhyten pisllëk dhe harrojnë normat e shoqërisë.

E ç’ rëndësi kanë normat dhe etika për to? Rëndësi ka duken bukur dhe ngulen fort diku, por këtë herë me këmbë makinën lluksoze dhe jo me këmbë tokë. A ka femra mençura nuk bien pre e papastërtive shoqërore? Sigurisht ka, por janë pak.

Meshkujt sot…
Nëse do kthejmë kokën disi pas kohë, do shohim se figura e burrit ka ndryshuar shumë. Dikur një mashkull i vërtetë ishte ai punëtori, zjarrfikësi, makinisti kasapi etj me duar pista dhe gjithë djersë. Një mashkull i vërtetë nuk binte pre e thashethemeve grave dhe fliste shumë pak.

Sot? Me dhimbje ndihet se gjërat kanë ndryshuar. Dashtë zoti mos bëhesh pjesë e thashethemeve një mashkulli se bëhet një analizë as ti vetë nuk do ta kishe menduar. Mashkullit sotëm i mungojnë mustakët dhe qenurit leshtor. Madje sot ai është edhe i kuruar, me vetulla hequra dhe i depiluar se vetë femrat.

Mashkullit sotëm i mungon fraku dhe veshja mashkullore. Ato janë zëvendësuar me streçe dhe këmisha mëndafshi me lule. Pantallonat e kostumit janë bërë treçerekëshe dhe këpucët fosforescente si balerina.

Ti nuk arrin kuptosh se ku dallon femra nga mashkulli i ditëve sotme nëse do t’i shohësh nga koka tek këmbët. Për nuk ka rëndësi se si ndihet personalisht me femrën ka krah, por se si e shohin tjerët. Sa e zhveshur dhe e stukuar jetë femra e tij, aq i pushtetshëm duket ai përpara tjerëve.

Nuk kam asgjë kundër modës, por edhe modernizmi ka kufij. Nuk mundesh ti nuk di lidhësh dy fjalë jesh i mirëpranuar nga shoqëria vetëm se lekët e babit bëjnë me një makinë luksoze. Nuk mundesh ti jesh mashkulli ideal kur nuk investon për veten me shkollim dhe me punë.

Po, po, meshkuj ka plot, por burra thuajse fare!/ Shkruar nga: Holta Heba

The post Pak femra, shumë plastikë… Shumë meshkuj, pak burra! appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Reklama