Home » Gruevski shijon lirinë edhe këtë fundjavë

Gruevski shijon lirinë edhe këtë fundjavë

hënën ‘Titanik’ do lundroj drejt Shutkës” Nikolla Gruevski do shijoj lirinë edhe këtë fundjavë. Mbrëmë deri orët e vonshme, dhjetëra ekipe mediave kanë qëndruar para burgut Shutkës, por ish-kryeministri nuk u paraqit, derisa mbrëmë adresën e tij, korrieri i Gjykatës ka tentuar tre herë t’ia dorëzoj vendimin për vuajtjen e dënimit me 2 vjet burg. Para vendbanimit tij, mbrëmë kanë qëndruar edhe përkrahësit e Gruevskit.

Por, bashkëshortja e tij, njësoj si korrierit, iu është përgjigjur se nuk është shtëpi. Ndonëse, deputeti Gruevski kërkoi shtyrje vuajtjes dënimit për shkak angazhimeve Komisionin për çështje kushtetuese, ai sot nuk u paraqit Kuvend, ku vazhduan debatet për draft-amendamentin e tretë për ndryshimet kushtetuese.

gruevski Gruevski shijon lirinë edhe këtë fundjavë

Nga zyra e avokatëve Gruevskit për TV21 thonë se nuk kanë drejtë ankese për vendimin e Këshillit penal, Gjykatën supreme. “Kemi mundësi parashtrojmë nismë deri te Prokurori publik i R.M. ai si kompetent parashtrojë kërkesë për mbrojtjen e ligjshmërisë. Sipas gjitha gjasave nismën tonë do ta parashtrojmë menjëherë pas marrjes vendimit.

Nismat nuk vlerësohen si mjet juridik efikas për shkak se shumë rrallë pranohen nga Prokuroria Publike. Kemi Mendim nga Komisioni për diskriminim, me cilin këshillohet gjykatësja Kacarska heq mangësitë nga Mendimi dhe lajmërojë se çfarë ka ndërmarrë afat prej 30 ditëve”, tha Dimitar Dangov, Avokat.

Sipas zyrës avokatëve Gruevskit, nisma do dërgohet edhe te Këshilli gjyqësorë republikan. Nga atje thonë se Kacarsaka ka autorizim dhe mundet ta shtyj zbatimin e dënimit me burg duke u thirrur arsyet e theksuara Mendimin e dhwnw nga Komisioni pwr diskriminim.

Gruevski deklarimin e fundit e pati dy javë parë, duke thënë se do shfrytëzoj gjitha mundësitë ligjore për kundërshtuar vendimin e Gjykatës Penale. Prej atëherë ai iu është shmangur mediave.

Kur luftohet për drejtat dhe interesat e një kombi vogël, e cila është sy shumë tjerëve, duhet ta dini se do ballafaqoheni me shumë rreziqe, me shumë padrejtësi dhe me faktin se edhe juve do t’ju shohin si ther sy.

Atë e kam ditur, e di dhe eci përpara. Unë do shfrytëzoj gjitha normat juridike janë dispozicion dhe do mi këshillojnë avokatët”, tha Gruevski. Gjatë fundjavës, nëse korrieri nuk arrin t’ia dorëzoj vendimin personalisht Gruevskit, ai mbetet i paprekshëm deri hënën ku pritet marr pjesë seancën e radhës rastit tjetër “Titanik”.

Nga MPB thonë se nuk do reagojnë përderisa Gjykata Penale nuk iu kërkon ngritët flet-arrest.

Reklama