Home » A po rikthehet frika nga shtimi i shqiptarëve!?

A po rikthehet frika nga shtimi i shqiptarëve!?

I proklamuar, fillimisht, si shtet social, Maqedonia, tash fundi, ka filluar bëhet pishman, sepse këtë koncept si duket dikush e ka rezervuar vetëm për një pjesë popullatës e fakt është treguar pa ndonjë efekt praktikën e përditshme. Janë një sërë masash stimuluese qeveritë e mëparshme kishin ndërmarrë për vendosur njëfarë mirëqenie sociale-financiare edhe sferën demografike, konkretisht atë lindshmërisë, si proces reprodukues do ndikonte shtimin natyror popullatës. Por, indikacionet e fundit flasin se Qeveria vijim (ajo aktuale) do heqë dorë nga këto masa, me arsyetimet nga çuditshmet, e si përfundim absurd kanë intervenimin e njëanshëm ligjor, me automatizëm mund lexohet edhe si diskriminim ndaj një pjese popullatës, konkretisht ndaj asaj shqiptare.

FRENIMI I NATALITETIT STUMULON IKJEN DREJT EVROPËS

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale ka informuar se i ka gati ndryshimet ligjore shfuqizojnë Ligjin për fëmijën e tretë dhe Ligjin për pensionet sociale. dy këto ligje dalin jenë me tendenca ta hapur diskriminuese ndaj shqiptarëve. I pari – ndalon natalitetin dhe stimulon ikjen e çifteve reja drejt Evropës dhe i dyti – thellimin e ndasive edhe tek moshuarit vend.

Nëse Maqedonia, sipas gjithë treguesve financiarë, paska vuajtur shtimin e ulët natyror popullsisë, një fenomen ky mjaft prezent edhe shtetet tjera rajonit dhe gjerë, atëherë si është e mundur këtë sfidë shekullit ta përballojë me masa tilla kontraproduktive, cilat, madje përgatiten jashtë syve opinionit publik.

Ministrja Mila Carovska, ndryshe nga herët tjera, Ligjin për mbrojtjen e fëmijëve (lexo: Ligjin për shfuqizimin e stimulimit financiar për fëmijën e tretë) nuk e prezantoi para gazetarëve siç vepron rëndom për çfarëdo projekti ka siglën tashmë njohur “jetë për gjithë”. U mjaftua me një komunikatë për media, ndërsa arsyetohej se shfuqizimi i ndihmës për fëmijën e tretë bëhet me qëllim mbrojtjen e gjithë fëmijëve, pa përjashtim, si dhe kujdesin për buxhetin e shtetit pasi, siç ka shkruar Carovska komunikatë, stimulimi financiar për fëmijën e tretë nuk ka sjellë rezultate! Dhe, deri këtu ka drejtë Carovska. Por vetëm nëse flet për natalitetin tek çiftet dhe pjesët e banuara kryesisht me maqedonas. Ajo, si duket statistikat po i lexoka përgjysmuara, si një pacient i sëmurë me kapricie nuk e lexon komplet diagnozën.

dhënat fundit Entit Shtetëror Statistikës tregojnë se Manastiri – vitin 2017 e përfundoi me minus 81 banorë, Prilepi me minus 73, Karposhi me minus 20, Kisella Voda minus 28, Berova minus 14, Gjevgjelia minus 12…, ndërsa disa komuna tjera maqedonase mezi kalojnë numrin pesë për shtim popullsisë.

Por, tek shqiptarët, situata është krejtësisht ndryshe. Komuna e Çairit vazhdon kryesojë numrin e lindjeve kryeqytet me mbi 180 lindje, e pasuar nga Saraji dhe Studeniçani me nga shumë se 100 foshnja. nivel shteti, vitin 2017, zonat me boom-in madh sa i takon lindjes fëmijës tretë janë Shkupi (9562 fëmijë) dhe Pollogu (4291 fëmijë). Dallimi me 2016-ën është i madh, sidomos për rajonin e Shkupit ku numri i fëmijëve është i madh se 1100. Një situatë e ngjashme është edhe rajonin e Pollogut, ku janë regjistruar 500 fëmijë shumë sesa 2016. Përveç për lindje – Tetova, Çairi, Struga, Saraji, por edhe Likova e Studeniçani, janë ndër komunat ku shkalla e martesave është gjithnjë rritje për dallim nga përqindjet e vogla vdekjeve, apo divorceve.

LINDSHMËRIA E SHQIPTARËVE, DIOPTRINË E GABUAR QEVERISË

Edhe stimulimi financiar për lindur fëmijën e tretë e katërt rendit shqiptarët shumë para maqedonasve. dhënat e ministrisë drejtohet nga Carovska tregojnë se, nëse vitin 2010 mbi 5 mijë çifte përfituan nga shtesa mujore për fëmijën e tretë, ky numër u katërfishua 2016, kur numëroheshin 21 mijë fëmijë, ndërsa vitin 2017 rreth 24 mijë fëmijë. Rreth 70 për qind e çifteve marrin ndihmë financiare për fëmijën e tretë janë shqiptarë. Maqedonasit, bashkë me etnitetet tjera, mezi arrijnë 30 përqindëshin.
Dhe jo vetëm këto, por Carovskën e demantojnë edhe dhënat e komunave dhe Ministrisë Arsimit. Sa për ilustrim, vetëm Studeniçan, klasë parë sivjet ka nëntë paralele, gjë nuk ndodhë ndonjë komunë tjetër rurale vend.

Stimulimi financiar jo nuk ka pasur efekte pozitive për natalitetin, por jo aty ku dëshiron Carovska. Dhe këtë strategji saj dhe bashkëmendimtarëve saj, me gjasë, s’ka kush e pengon Qeveri. paku, deri tani kur Ligji i ri po merr formën përfundimtare. Sepse, përveç këtij Ligji, është edhe një Ligj tjetër privon nga e drejta e pensionit social pjesën dërmuese moshuarve shqiptarë. Bëhet fjalë për Ligjin e Pensioneve sociale, mes tjerash, parasheh pension për ato burra dhe gra moshës 65-vjeç me minimumi edhe një ditë përvojë pune paraqitur entin e sigurimit pensional dhe fondin e shëndetësisë. dukje parë, Ligji fjalë duket shumë se social, megjithëse mashtrimi fshihet pikërisht te ai njëditëshi i përvojës punës. Sa 65-vjeçarë sotëm shqiptarë kemi kanë punuar kohën e Jugosllavisë ndërmarrje shteti apo institucione tjera publike e kanë pasur rregulluar statusin e punës? Ose, kenë paguar vet kontributet si bujq individual? gjitha matematikat tregojnë se ky numër nuk mund shkojë shumë se 5-10 për qind nga numri i përgjithshëm. Po nga pala tjetër sa mund jenë? Pa dyshim se mbi 90 për qind. Sepse, nëse jo dy kryefamiljarët, njëri gjithsesi ka qenë pjesë e punëve publike shtetit federativ asaj kohe.

Dhe, Carovska miri e di këtë. Por jo vetëm ajo. Edhe kryeministri Zaev është pjesë e kësaj Strategjie, sepse ishte pikërisht ai kishte premtuar pensionet sociale.

BASHKË ME FËMIJËN E TRETË SHPINË DREJT EVROPËS!

Këto dy ligje shumë shpejtë do dërgohen Qeveri e pas Parlament. Nëse nuk bllokohen, ose ndërhyhet për ndryshime thelbësore, edhe ata pak rinj kanë mbetur vend, do marrin valixhet bashkë me fëmijën e tretë shpinë drejt Evropës. Këtë e do Carovska, sepse këtë e deshën edhe ata para Carovskës. Përveç emrave, asgjë nuk duket ketë ndryshuar.

E ardhmja e një shteti nuk do duhej jetë eksperiment duart e politikave tendencioze. rastin konkret, një shtet pretendon t’i bashkohet familjes evropiane popujve, e ka gati pamundur arrijë harmonizojë legjislativën e vet me atë europiane, sidomos pjesën ku diskriminimet bëhen mbi baza etnike. Ministrja Carovka mund pretendojë se po e kursen arkën e shtetit, duke shkurtuar fondet për fëmijën e tretë, por fakt, ajo po ia zvogëlon Maqedonisë shanset jetë një shtet evropian, i barbaritë për gjithë qytetarët e saj, pa dallim etnie, religjioni e gjuhe. Europa u ndërtua edhe mbi parimet e barazisë sociale, kurse Maqedonia nuk do mund bëhet evropiane duke i shkelur këto parime.

Reklama