Home » Sa kosovarë të pasur vozisin Ferrari

Sa kosovarë të pasur vozisin Ferrari

Veturat ‘Ferrari’ cilat njihen për shpejtësinë dhe çmimet e larta cilat posedojnë treg, vështirë mund t’i hasesh rrugën tona.

Sipas dhënave qe ka siguruar Kallxo.com nga Ministria e Punëve Brendshme Kosovë janë vetëm 6 vetura ‘Ferrari’.

Çmimet e makinave luksoze ‘Ferrari’ janë nga 180 mijë deri vlerë prej 400 mijë euro.

Vetura me e lire e mundshme është modeli ‘Ferrari 400i’ i viteve 80-ta tanimë shitet me vlerë rreth 20 mijë euro.

Numri i përgjithshëm i makinave te ndërtuara dhe shitura gjithë historinë e saj është përafërsisht 130.000

‘Ferrari S.p.A’ me bazë Maranello Italisë u themeluar vitin 1929 nga Enzo Ferrari, qe fillim merrej vetëm me prodhimin dhe sponsorizimin e makinave garave ndërsa prodhimi i parë i makinave sportive filloi 1947.

vitin 1988, Enzo Ferrari nxori treg ‘Ferrari F40’, qe u konsiderua dhe njëra nga super makinat me famshme prodhuara ndonjëherë.

Nga 2002 deri 2004, Ferrari prodhoi modelin quajtur ‘Enzo’ nder themeluesit kompanisë.

Enzoja ishte modeli i shpejtë i Ferrarit atë kohë, i cili fillim iu shit klientëve besuar dhe atyre kishin bërë porosi parë, secila prej 399 copëve prodhuara (përveç 400-tën e cila iu dhurua Vatikanit për bamirësi) kishin një çmim prej 650,000 dollar.

fillimet e kompanisë, Ferrari është përfshirë garat e makinave, duke konkurruar disa kategori duke përfshirë këtu Formula 1.

The post Sa kosovarë të pasur vozisin Ferrari appeared first on Veriu.info.

Reklama