Home » Ramadani: Kosova do të jetë vendi i 31-të i NATO-s

Ramadani: Kosova do të jetë vendi i 31-të i NATO-s

Kosova, pas Maqedonisë, do jetë vendi i radhës do bëhet pjesë e aleancës madhe ushtarake, NATO, ka shprehur bindjen zëvendësministri i Forcës Sigurisë, Burim Ramadani. Dialogu Politik për Anëtarësim, sipas tij, do mundësohet brenda pak kohësh.

një intervistë dhënë Kohës Ditore, ai ka folur për procesin e avancimit misionit dhe mandatit Forcës Sigurisë (FSK), cilit i është dhënë start nëpërmjet disa ndryshimeve ligjore muajin e kaluar Qeveria i ka përcjellë për votim Kuvend. Nëpërmjet tyre, synohet FSK-ja bëhet me mandat ushtrie. Por jo me automatizëm.

Ramadani ka përmendur një periudhë transicioni prej dhjetë vjetësh, cilën do ta karakterizojnë tri faza zhvillimit FSK-së.

Tek ka elaboruar planin afatgjatë zhvillimit FSK-së, këtë intervistë, ai ka folur për riorganizimin, doktrinën, trajnimet, edukimin, zhvillimin e kapaciteteve njerëzore dhe pajisjeve, ndërveprueshmërinë me NATO-n, si dhe për konsiderimet buxhetore. Ramadani ka folur edhe për sfidat mund ta shoqërojnë transicionin dhe ka treguar nëse veriu do ketë batalion ushtarak vetin.

The post Ramadani: Kosova do të jetë vendi i 31-të i NATO-s appeared first on INSAJDERI.

Reklama