Home » Ngrohja globale ka katërfishuar katastrofat që prej viteve të 70-ta

Ngrohja globale ka katërfishuar katastrofat që prej viteve të 70-ta

Ngrohja globale e planetit ka katërfishuar numrin e katastrofave lidhura me klimën prej viteve 700ta, njoftuan sot organizatat humanitare, duke paralajmëruar për rreziqet për uri dhe eksode.

vitet e 70-ta, përballeshim me 80-100 tronditje dhe rreziqe rënda lidhura me klimën çdo vit, ndërkohë numri i tyre ishte rreth 400 vitin e kaluar, katër herë shumë”, deklaroi Elhadj As Sy, sekretari i përgjithshëm i Federatës Ndërkombëtare Kryqit Kuq dhe Gjysmëhënës Kuqe (FICR), shkruan ATSH.

Gjatë deklaratave bëra kuadër një konference Gjenevë mbi impaktin humanitar ngrohjes globale, këto organizata paralajmëruan gjithashtu kundër rritjes shpërnguljeve popullsisë dhe rreziqeve për uri nëse nuk arrijmë limitojmë rritje e temperaturave.

The post Ngrohja globale ka katërfishuar katastrofat që prej viteve të 70-ta appeared first on XL Press – Communications Media.

Reklama