Home » Ja çfarë ndodh nëse shtoni piper të zi në lavatriçe

Ja çfarë ndodh nëse shtoni piper të zi në lavatriçe

lash rrobat e bardha duket jetë gjëja e thjeshtë botë, mjafton thjesht hedhësh detergjentin dhe zgjedhësh programin e duhur larjes. Por, nëse gabimisht mes çarçafëve apo peshqirëve bardhë është fshehur një çorape rozë apo një kanotiere e kuqe, e cila ka lëshuar bojë gjatë larjes problemi është serioz nga ç’mund ta merreni me mend. Shumëkush mund mendojë se zgjidhja e parë është zbardhuesi, i cili ka përmbajtje fortë kimike dhe veti abrazive, por ekziston një marifet duhet ta dini: mjafton hidhni piper zi dhe do shpëtoni menjëherë nga ky problem.

Piperi jo vetëm zbardh rrobat e bardha, por ndihmon gjithashtu largimin e shkumës tepërt detergjentit gjatë larjes. Ajo duhet bëni është shtoni një lugë çaji me piper zi por bashku me detergjentin normal ose direkt kazanin e lavatriçes ku keni rrobat. Bëni një cikël larjeje me temperaturën me ujë ftohtë. pas lajini me cikël plotë dhe rezultati do flasë vetë.

Reklama