Home » Femra, kjo ngjyrë i ‘tërbon’ meshkujt!

Femra, kjo ngjyrë i ‘tërbon’ meshkujt!

Një studim anglez thotë se meshkujt tërhiqen shumë nga një femër veshur me kuqe, ose me buzë kuqe. Ngjyra e kuqe ka frekuencën vogël dhe rrjedhimisht gjatësinë e valës madhe, është ngjyra e parë dallohet nga fëmijët.

Emri i ngjyrës kuqe ‘rubens’ vjen nga latinishtja dhe kuptimi ishte: me ngjyrë, i ngjyrosur. Është ngjyra e dashurisë, pasionit, gjakut, obsesionit, i jetës por është dhe ngjyra e vdekjes, e agresivitetit, rrezikut dhe dhunës.

Mendojmë ngjyrën e kuqe dhe e lidhim me trëndafilat e kuq, me dashurinë dhe pasionin. Por e kuqja është dhe simbol i luftës. Planeti Mars Greqinë e lashtë ishte simboli i luftës, dhe Marsi quhet ndryshe ‘planeti i kuq’.

E kuqja është ngjyra ka shumë kuptime nga gjitha, ndoshta andaj dhe është tërheqëse sepse është kontradiktore, është ngjyra e zjarrit dhe e ndaluarë,s ndaj i tërbon dhe meshkujt, shkruan femina, transmeton Klan Kosova. Pas gjithë këtyre informacioneve, qëndron fakti atyre u pëlqejnë nuancat e kuqes ndaj nuk na mbetet gjë tjetër veç se ta provojmë. Zgjidhni kuqen e duhur për takuar mashkullin tuaj!

Reklama