Home » Diaspora kundër korrigjimit të kufijve, letra drejtuar krerëve shqiptarë

Diaspora kundër korrigjimit të kufijve, letra drejtuar krerëve shqiptarë

Komuniteti shqiptaro-amerikan Nju Jork u ka kërkuar përmes një letre gjithë liderëve politikë shqiptarë e kosovarë angazhohen për ato ai i cilëson si çështje kritike dhe e para listë është ideja e shumëdiskutuar e korrigjimit kufijve mes Kosovës e Serbisë.

Duke kujtuar rolin dhe përkushtimin e tij ndaj lirisë Kosovës, investimeve rajon apo lobimit përgjithësi me politikbërësit amerikan favor interesave shqiptarëve, ky organizëm praktikisht kërkon zëri i tij dëgjohet ndërsa paraqet pretendimin kyç, atë mos ndryshimit kufijve.

Pavarësia e Kosovës është një nga arritjet monumentale popullit shqiptar, thuhet letrën e hapur; përderisa ne kërkojmë njohjen formale kufijve këtij shteti sapo formuar, duhet t’i qëndrojmë besnikë shpirtit, kurajos dhe guximit e bënë këtë arritje realitet.

Çdo kilometër i Kosovës është paguar me gjak, djersë dhe lot. Prandaj, jemi kundër çdo negociate synon humbje territori nëpërmjet demarkacionit, korrigjimit apo shkëmbimit territoreve.

Ne nuk kemi tokë për dhënë, vetëm për marrë, theksohet me forcë shënim. Ndër kërkesat e tjera është edhe ajo e organizimit një konference ndërkombëtare udhëheqësve shqiptarë Nju Jork 2019-tën për hartimin e një planveprimi ku përvijohet një axhendë kombëtare apo angazhimi samiti i ardhshëm i diasporës mbahet Kosovë e pas zhvendoset çdo vit gjashte rajonet shqiptare Ballkan.

v.l/Dita

Reklama

Lexo më shumë