Home » Taksat që kërkon biznesi: Të gjithë në TVSH. Taksë luksi për vilat në bregdet

Taksat që kërkon biznesi: Të gjithë në TVSH. Taksë luksi për vilat në bregdet

Komuniteti i biznesit doli me një sërë kërkesash për paketën fiskale vitit ardhshëm.

Propozimet prekin taksat kryesore, nga TVSH, tatimi mbi pagat e deri te tatimi mbi fitimin. Sipërmarrësit kërkojnë gjitha bizneset përfshihen skemën e TVSH-së, por për ata me xhiro vjetore deri 10 milionë lekë, tatimi jetë me vlerë 0%.

Nikolin Jaka, kryetar i Dhomës Tregtisë, u shpreh: “TVSH-ja ketë një prag 0, përfshihen gjithë TVSH, por deri qarkullim 10 milionë lekë reja, aplikimi i TVSH-së ketë efekte financiare 0”.

Propozimi me efekte mëdha buxhet, sipas biznesit, është ndryshimi i tatimit mbi pagën, duke ndryshuar brezat e taksueshëm me ulje detyrimit disa raste.

Kurse për tatimin mbi fitimin, biznesi kërkon një taksë progresive.

Propozimet vazhdojnë me kërkesën për uljen e taksës infrastrukturës dhe futjen e taksës luksit për vilat me vlerë mbi 300 mijë euro bregdet.

Sa do merren parasysh nga qeveria këto propozime? Komuniteti i biznesit thotë se do jetë pjesë e diskutimeve dhe se do ta çojë projektin komisionet parlamentare.

Top Channel

The post Taksat që kërkon biznesi: Të gjithë në TVSH. Taksë luksi për vilat në bregdet appeared first on Revista Monitor.

Reklama