Home » Refki Suma sqaron vendimin për ndalimin e punimeve të Bechtel-Enkës

Refki Suma sqaron vendimin për ndalimin e punimeve të Bechtel-Enkës

Kryetari i komunës Hanit Elezit, Rufki Suma, ka sqaruar vendimin për ndalimin e punimeve kompanisë “Bechtel-Enka” punimet për autostradën Prishtinë-Hani i Elezit, pas orës 23:00 me arsyetimin se po iu shkakton zhurmë banorëve përreth.

Ai për Klan Kosovën tha se pas shumë ankesave drejtuar kompanisë është vendosur sot ( premten) mbahet një takim orën 14:00 mes komunës dhe Drejtorit Gjeneral kompanisë për diskutuar rreth kësaj çështjeje.

Ndërkaq Klan Kosova ka provuar kontaktojë edhe me zëdhënësen e kompanisë “Bechtel-Enka”, Ela Ruçin, por ajo nuk ka qenë e qasshme.

Pos zhurmës vendimi i Sumës është arsyetuar edhe me dëmtimin e pronës publike dhe asaj private si dhe mbylljes disa rrugëve ekzistuese.

“Përderisa kompania Bektel Enka nuk do t’i riparojë gjitha dëmet e shkaktuara pronat publike komunale dhe ato private pa shpronësuara, komuna e Hanit te Elezit, nuk do lejojë këtë kompani shfrytëzoj pronën publike komunale”.

r Refki Suma sqaron vendimin për ndalimin e punimeve të Bechtel-Enkës

Reklama