Home » PSD e AKR të kënaqura me njëra-tjetrën, por japin lajmin e keq për simpatizantët e tyre

PSD e AKR të kënaqura me njëra-tjetrën, por japin lajmin e keq për simpatizantët e tyre

PSD dhe AKR janë kënaqura me bashkëpunimin e Shpend Ahmetit dhe Selim Pacollit Prishtinë. Siç mëson Gazeta Express nga burime mirinformuara, këtë bashkëpunim dy subjektet politike duan ta zgjerojnë.

AKR e PSD pëlqejnë se si po funksionojnë bashkë  qeverisjen e Prishtinës. Shpend Ahmeti, lider i PSD’ dhe kryetar i Prishtinës, i ka dhënë postin e nënkryetarit, Selim Pacollit AKR’, kur këto subjekte formuan koalicion kryeqytet. 

Express ka mësuar se këto dy subjekte, nisur nga bashkëpunimi i mirë kanë Prishtinë, po diskutojnë për një zgjerim tij.

Nuk dihet formula për arritjen e këtij bashkimi, përderisa dyja partitë gjenden anë kundërta; njëra opozitë, e tjetra qeveri me disa ministri saj.

Gazeta Express ka pyetur gjatë enjtes zyrtarë AKR’ dhe PSD’, nëse këto dy subjekte po diskutojnë për koalicion.

Nënkryetari i AKR’, Fatmir Matoshi, i ka thënë Gazetës Express se partia e tij është shumë e kënaqur me bashkëpunimin Prishtinë dhe se planifikojnë bashkëpunimin si kryeqytet, ta bartin edhe komunën e Kamenicës, cilën e udhëheq Qëndron Kastrati i PSD’.

Për momentin ne e kemi një koalicion Prishtinë edhe e vlerësojmë shumë mënyrën se si po na funksionon koalicioni, edhe PSD’ si parti re”, ka thënë nënkryetari i AKR’.

Matoshi thotë se kanë synim ta zgjerojnë bashkëpunimin me partnerin e tyre Shpend Ahmetin, por nuk ka diçka konkrete për një koalicion përgjithshëm. Ai tregon se këto dy subjekte bisedimet i kanë fokusuara Kamenicë.

Nuk mund them se po flasim konkretisht për koalicion gjerë, por po jemi duke folur për bashkëpunim Kamenicë”, ka thënë Matoshi për Express.

Ndërsa Partinë Socialdemokrate mohojnë se kanë diskutuar me ndonjë nga subjektet politike për koalicion. një përgjigje me shkrim, zëdhënësja e PSD’, Natyra Kuçi, ka thënë se kjo parti është e fokusuar zgjerimin e saj e vetme.

“Partia Socialdemokrate është e fokusuar shtrirjen dhe zgjerimin e saj. Ndërsa, nuk kemi biseduar apo diskutuar për koalicion mundshëm me partitë tjera”, ka thënë Kuçi për Express.

The post PSD e AKR të kënaqura me njëra-tjetrën, por japin lajmin e keq për simpatizantët e tyre appeared first on Veriu.info.

Reklama