Home » Në Strugë, nis edicioni i dytë i “Drim Short Film Festival”

Në Strugë, nis edicioni i dytë i “Drim Short Film Festival”

Në Qendrën e Kulturës “Vëllezërit Milladinov” prej sot deri të dielën do të mbahet edicioni i dytë i festivalit “Drim Short Films Festival” Struga.

Edicion i sivjetshëm mbahet nën moton “Një gjuhë, mijëra tregime”, ndërsa qëllimi ishte afrohet forma e shkurtër filmike tek publiku, duke e përforcuar kulturën filmike qytet dhe kontribuojë Struga bëhet bërthamë rajonale filmike.

Përkundër programit standard kombëtar do ketë edhe përzgjedhje rajonale filmave shkurtër, si dhe program studentor, cilin studentët nga Maqedonia do kenë mundësinë paraqesin veprat e tyre. Njëkohësisht mundësi do kenë edhe skenarët, do zgjidhen pesë idetë mira autorëve rinj nga Maqedonia, do konkurrojnë për çmimin simbolik do paraqesë motiv për punën e tyre mëtejshme dhe marrëdhënien me filmin.

Struga do jetë mikpritëse edhe e emrave njohur kinematografisë nga Maqedonia dhe nga rajoni. Ata do ta pasurojnë programin filmik me përvojën e tyre lidhur me filmin dhe do t’ia transmetojnë atë autorëve rinj dhe studentëve.

kuadër mbrëmjes kombëtare do shfaqen filmat “Vijnë nga qendra e botës” me regji Dina Dumës, “Mishko” me regji Hasin Bagashov, Dolores Radovan Petroviq dhe “Fillimi” i Agim Abdulla.

Pjesë e programit rajonal janë “O noapte in Tokoriki” me regji Roskana Stroe dhe filmi i Dora Shustiq. kuadër programit studentor do shfaqen filmi “Qetësi” e Batuhan Ibrahimit, “Red ribbon” e Xhovani Rustanto dheThe Bar” e Goran Tomiq.

Reklama