Home » Mos u lajmëroni nëse ju thërret ky numër në WhatsApp

Mos u lajmëroni nëse ju thërret ky numër në WhatsApp

Një vrimë e sapo publikuar e sigurisë WhatsApp, lejon marrjen nën kontroll kamerës, mikrofonit, fotografive dhe mesazheve telefonit Android ose iOS, vetëm duke iu përgjigjur një thirrjeje telefonike.

Teknikisht, e gjitha i nevojitet një hakeri për t’i vjedhur dhënat tuaja dhe për marrë nën kontroll total telefonin e viktimës, është numri i telefonit.

Kështu, për mos ndodhur një gjë e tillë, mos iu përgjigjeni thirrjeve panjohura WhatsApp – ose bëjeni atë update për marrë versionin fundit.

Kjo vrimë e sigurisë, 1654, tani është rregulluar versionin e fundit WhatsApp, andaj përdoruesit inkurajohen ta përditësojnë aplikacionin.

Për këtë problem u raportua edhe rrjete sociale, ku përdorues ndryshëm thanë se duhet keni kujdes nga thirrjet e panjohura WhatsApp – pasi dikush mund t’jua vjedhë dhënat.

The post Mos u lajmëroni nëse ju thërret ky numër në WhatsApp appeared first on Veriu.info.

Reklama