Home » Ministrat kërcënojnë me dorëheqje për shkak të lëshimeve nga May

Ministrat kërcënojnë me dorëheqje për shkak të lëshimeve nga May

Disa ministra britanikë po kërcënojnë japin dorëheqjen, si pasojë e lëshimeve kryeministrja Theresa May po përgatitet bëjë për Bashkimin Europian lidhje me “Brexit”-in.

Mediet britanike raportojnë për një revoltë rritje qeveri, përpara samitit do mbahet Bruksel javën e ardhshme, e ka si qëllim përcaktojë detajet e divorcit dypalësh.

Po ashtu ka pasur kërcënime edhe nga aleatët irlandezo-veriorë Mayt për tërhequr mbështetjen, gjë do ta detyronte kryeministren përballej me një mocion mosbesimi, do çonte sipas gjitha gjasave zgjedhje parakohshme.

Sipas gazetave britanike, paktën dy apo 3 ministra mund japin dorëheqjen, nëse May do bëjë lëshime, veçanërisht për problemin e kufirit irlandez dhe mbajtjen hapur tij, pasi Britania dalë zyrtarisht nga blloku europian 29 mars vitit ardhshëm.

The post Ministrat kërcënojnë me dorëheqje për shkak të lëshimeve nga May appeared first on INSAJDERI.

Reklama