Home » Disa thënie frymëzuese: “Mos prit që të tjerët, të jenë të lumtur për ty”

Disa thënie frymëzuese: “Mos prit që të tjerët, të jenë të lumtur për ty”

Disa thënie frymëzuese:

1. Lumturia qëndron për ata qajnë, lendohen, ata kanë kërkuar dhe kanë tentuar, sepse vetëm ata mund ta vlerësojnë rëndësinë e njerëzve cilët e kanë prekur jetën e tyre.
– Viktor Hygo

2. Suksesi dhe lumturia ju falen vetëm nëse me zemërgjerësi pranoni ta ndani atë me tjerët. Mirëpo, për qenë i lumtur, është esenciale mos shqetësohesh me tjerët. Si pasojë e kësaj, nuk ekziston ndonjë shpëtim. I lumtur dhe i gjykuar, ose i falur dhe i mjerë.
– Albert Camus

3. Hidhërimi jep thellësi, lumturia lartësi. Hidhërimi jep rrënjë, lumturia degë. Lumturia është sikur një pemë shkon lart qiell, ndërsa hidhërimi sikur rrënjët, shkojnë thellë tokë. dyja janë nevojshme sepse sa lart shkonë një pemë, aq thellë nguliten rrënjët e saj, njëkohësisht. Sa e madhe pema, aq mëdha janë rrënjët e saj. fakt, këto gjithmonë janë proporcion. Ky është balanci.
– Osho

4. Secili moment i lumturisë kërkon një sasi madhe injorancës.
– Honoré de Balzac

5. Lumturia është atëherë kur ajo e mendon, ajo e thua dhe ajo e bën, janë harmoni.
– Mahatma Gandhi

6. Lumturia tek njerëzit inteligjent është gjëja e rrallë e shoh.
– Ernest Hemingway

7. Unë nuk jam krenar por jam i lumtur, dhe lumturia, mendoj, verbon shumë se krenaria.
– Alexandre Dumas

8. qenurit budalla, vetiak dhe gëzoshë shëndet mirë, janë tre kushtet për qenë i lumtur, megjithëse nëse budallaku mungon, gjithçka humbet.
– Gustave Flaubert

9. Një arsye përse zogjtë dhe kuajt nuk janë palumtur, është se ata nuk po përpiqen t’u bëjnë përshtypje zogjve dhe kuajve tjerë.
Dale Carnegie

11. Nuk është as pasuria e as shkëlqimi, por qetësia dhe përkushtimi me cilin fal lumturi.
— Lucille Ball

12. Kur një derë lumturie mbyllet, një tjetër hapet, por shpesh ne e mbajmë shikimin shumë gjatë te dera e mbyllur dhe nuk e shohim derën e hapur para nesh.
— Helen Keller

12. Është një fillim i mbarë, nëse je gjendje kuptosh se çfarë bën lumtur.
— Lucille Ball

13. Lumturia është mendje. Zakonisht, njerëzit janë aq lumtur sa ndihen me mendjen e tyre
― Abraham Lincoln.

14. Nuk ka kohë për parë anën e mirë nëse vazhdimisht shikon vetëm keqen
― Jimmy Buffett

15. I vetmi gëzim i madh botë është rifillosh
— Cesare Pavese

16. Ne gjithë kemi pengesa dhe probleme, por disa prej nesh shohin yjet
― Oscar Wilde

17. Numëro vitet nga miqtë, jo nga ditëlindjet. Numëro buzëqeshjet, jo lotët” ― John Lennon

18. Nëse shpenzon gjithë jetën duke pritur stuhinë, nuk do kënaqesh kurrë me diellin.
— Morris West

19. Nëse po e lexon këtë … urime, je gjallë. Nëse nuk ka diçka rreth e rrotull bën qeshësh, atëherë nuk e di çfarë mund ta bëjë këtë
― Chad Sugg

20. Nuk mund jesh i lumtur ndërsa je shpeshherë i mërzitur
― Lauren Oliver

21. Lumturia nuk është pushtet parash, ajo qëndron te kënaqësia e arritjeve dhe te përpjekjet për punët krijuese
— Franklin D. Roosevelt

22. Mos prit tjerët jenë lumtur për ty. Çdo copëz lumturie fiton, shijoje me veten.
— Alice Walker

23. Një pesimist shikon vështirësitë çdo mundësi i jepet, ndërsa një optimist shikon mundësi çdo vështirësi.
― Winston Churchill

24. gjithë brendësi kemi disa luledielli.
― Allen Ginsberg

25. Nëse buzëqesh edhe kur je vetëm, atëherë me vërtetë ia ke dalë jesh i lumtur.
― Andy Rooney

26. Për çdo minutë je i mërzitur, humbet 60 sekonda lumturie.
― Ralph ëaldo Emerson

27. Nuk është as pasuria e as shkëlqimi, por qetësia dhe përkushtimi me cilin fal lumturi.
— Lucille Ball/ KultPlus.com

BeFunky-Collage-1 Disa thënie frymëzuese: “Mos prit që të tjerët, të jenë të lumtur për ty”

The post Disa thënie frymëzuese: “Mos prit që të tjerët, të jenë të lumtur për ty” appeared first on KultPlus.

Reklama