Home » CNN: Turqia i ka provat audio dhe vizuale të vrasjes së tmerrshme të gazetarit saudit

CNN: Turqia i ka provat audio dhe vizuale të vrasjes së tmerrshme të gazetarit saudit

Autoritetet turke kanë dëshmi audio dhe vizuale tregojnë se gazetari, Jamal Khashoggi u vra brenda konsullatës saudite Stamboll para një jave, thotë një burim i CNN është i njohur me hetimet vazhdimësi.

Burimi i cili ka marrë informata nga një agjenci e intelegjencës perëndimore, ka thënë se provat tregojnë kishte pasur një sulm dhe një betejë brenda konsullatës.

Ka gjithashtu dëshmi rastit Khashoggi u vra, njofton Klan Kosova.

Shërbimi i huaj inteligjent u trondit kur pa provat ofruara një njoftim zyrtar turk, tha burimi për CNN.

Kolumnisti i Washington Post hyri konsullatën saudite Stamboll 2 tetor për marrë letrat do ta lejonin ai martohej me fejuarën e tij turke. Ai nuk u pa publik atëherë.

Arabia Saudite mënyrë vendosur e mohon çdo përfshirje zhdukjen e tij dhe thotë se ai u largua nga konsullata atë pasdite.

E fejuarja e tij, Hatice Cengiz, e cila ishte duke pritur jashtë kur ai hyri konsullatë, thotë se nuk e ka parë atë dalë sërish.

66 CNN: Turqia i ka provat audio dhe vizuale të vrasjes së tmerrshme të gazetarit saudit

Turqia u ka bërë thirrje zyrtarëve sauditë japin dëshmi se ai u largua nga konsullata, siç pretendojnë ata.

Washington Post njoftoi enjten qeveria turke u kishte thënë zyrtarëve amerikanë se posedon regjistrime audio dhe video provojnë se Khashoggi u vra konsullatë, duke cituar burime paidentifikuara amerikane dhe turke.

Regjistrimi audio veçanti siguron “prova çuditshme dhe tmerrshme” një ekip saudit u dërgua Stamboll dhe ishte përgjegjës për vdekjen e Khashoggi, njoftoi Washington Post.

Ju mund ta dëgjoni zërin e tij dhe zërat e njerëzve flasin arabisht”, tha një person kishte dëgjuar videot. “Ju mund dëgjoni se si ai ishte marrë pyetje,si është torturuar dhe pastaj si u vra.”

Ndërsa, Arabia Saudite po përballet me presionin ndërkombëtar për zbardhjen e këtij rasti.

 

Reklama