Home » Bytyqi pret që vitin e ardhshëm Kosova të kthehet në EQAR

Bytyqi pret që vitin e ardhshëm Kosova të kthehet në EQAR

Ministri i Arsimit, Shyqiri Bytyqi, pret fillim vitit ardhshëm sërish jenë pjesë e Regjistrit Evropian Sigurimit Cilësisë për Arsimin e Lartë (EQAR).

“Presin fillim vitit ardhshëm kthehemi EQAR”.

Ai komisionin për Arsim foli edhe për përfundimin e vitit shkollor 2017/2018 dhe fillimin e vitit ri shkollor 2018/2019.

Sipas tij, ky vit ishte përmbyllur si vit i rregullt dhe se nuk ka pasur ndonjë problematikë përmbylljen e tij.

dy rundet e testit maturës janë përfunduar sipas kalendarit. Ka rezultuar testi jetë pozitiv sepse ka dhenë një rezultat real sesa viteve kaluara”.

Byqyti theksoi se MAShT-i ka ndërmarrë masa përgatitet viti i ri shkollor 2018/2019. Këtë vit sipas tij, 9 shkolla kanë nisur mësimin me vonesë për shkak procesit rinovimit, raporton Eo, transmeton Klan Kosova.

3 shtator ka qenë dita e parë e vitit ri janë hapur pothuajse gjitha shkollat, përjashtuar 9 shkolla cilat kanë qenë rinovim. Përkundër përpjekjeve kemi pasur vonim këto 9 shkolla. Me këto shkolla kemi dakorduar bëhet kompensimi i orëve humbura dhe tani kemi bërë kalendarin për kompensim”.

klasën e parë janë mbi 26 mijë nxënës. Kemi 5 shkolla reja këtë vit, 7 shkolla kanë qenë rinovuar”.

Bytyqi ka thënë se presin viti i ardhshëm shkollor fillojë me tekste reja gjitha nivelet.

Ministri i Arsimit ka vlerësuar se testi i maturës ka qenë i suksesshëm për formën me 4 rajone. Sipas tij, janë identifikuar dobësitë, por theksoi se ka nevojë shumë shumë diskutohet për standardet e reja.

 

Reklama