Home » Bërnabiq i përgjigjet Thaçit për Luginën

Bërnabiq i përgjigjet Thaçit për Luginën

Kryeministrja e Serbisë Ana Bërnabiq i ka porositur përfaqësuesit e pushtetit Kosovës “ heqin dorë nga Presheva, Bujanoci dhe Medvegja”, dhe ka theksuar se duhet bisedohet për atë sea mund arrijmë deri te kompromisi i cili do ta siguronte normalizimin afatgjatë marrëdhënieve Kosovës dhe Serbisë”.

Me këtë Bërnabiq është përpjekur përgjigjet pretendimet e presidentit Kosovës Hashim Thaçi se ka marrë përkrahjen e presidentit Francës Emmanuel Macron Prishtina dhe Beogradi sa parë arrijnë marrëveshjen detyruese, me mundësi reale korrigjimit kufirit nënkupton bashkimin e Preshevës, Medvegjës  dhe Bujanocit me Kosovën.

Siç ka thënë ajo, “me këtë del si e vërtetë ajo çfarë ka folur për autoritetet kosovare: se nuk kanë dikë anën tjetër tryezës me cilin do mund bisedohet”.

Ju lutem hiqni dorë nga Serbia qendrore dhe flasim për atë se a mund gjejmë një kompromis i cili do sigurojë harmonizimin afatgjatë marrëdhënieve Beogradit dhe Prishtinës”, ka thënë ajo.

Ajo ka theksuar se vlerat kryesore Serbisë janë liria dhe paqja, dhe seata do mundohen ta ruajnë paqen çfarëdo ndodhë, por se nuk duhet flitet tutje për territorin e Serbisë qendrore”./Insajderi.com.

The post Bërnabiq i përgjigjet Thaçit për Luginën appeared first on INSAJDERI.

Reklama