Home » Amerika i kërkon Serbisë ta ndalë fushatën për anulimin e njohjeve të Kosovës

Amerika i kërkon Serbisë ta ndalë fushatën për anulimin e njohjeve të Kosovës

Ka kohë Serbia ka nisur një fushatë për bindur shtetet e kanë njohur Kosovën, ta anulojnë vendimin për njohjen e pavarësisë. Ivica Daçiq ka thënë se qëllimi i tij është numrin e njohjeve, nga 116 sa janë regjistruara nga Kosova, ta cojë nën 96.

Por, Ivica Daçiq Zëvendëskryeministër dhe Ministër i Jashtëm i Serbis ka thënë një emision televiziv Serbi se Amerikanët i kanë kërkuar ta ndalet kjo fushatë me arsyetimin se këtë mënyrë pala serbe është duke punuar kundër dialogut me Kosovën.

“Amerikanët na kanë kërkuar të mos u kërkojmë shteteve ta tërheqin njohjen. Kjo ka ndodhur gjatë një takimi Nju Jork ku isha me Kryeministren Ana Bërnabiq” ka thënë shefi i diplomacisë serbe.

Daçiq ka thënë se qëllimi i tij është Kosova e cila ka regjistruara 116 shtete e kanë njohur mos njihet nga shumica e shteteve anëtare OKB’. Pra, Serbia synon ky numër ulet nën 96, nga 192 shtetet anëtare Kombeve Bashkuara.

The post Amerika i kërkon Serbisë ta ndalë fushatën për anulimin e njohjeve të Kosovës appeared first on Veriu.info.

Reklama