Home » Viagra mund t’i kthejë shikimin të verbërve

Viagra mund t’i kthejë shikimin të verbërve

Një ekperiment dyvjeçar i udhëhequr nga shkencëtarët Universitetin e Kolumbias New York sugjeron se pilulat e vogla gjegjësisht Viagra,  mund humbjen e mëtejshme shikimit dhe mund riparojë edhe dëmet tashmë janë bërë, shkruan Dailymail, transmeton KlanKosova.

Arsyeja e gjithë këtij eksperimenti është verbëria e madhe Mbretërinë e Bashkuar, me rreth 600,000 britanikë mendohet se kanë pësuar një humbje shikimit si rezultat i kësaj.

“Viagra ofron potencial rëndësishëm për mbajtjen dhe rimëkëmbjen e shikimit. Është e dukshme pacientët kanë mbetur stabil dhe ka një përmirësim ndjeshëm vizionin një pjesëmarrës “, shtuan hulumtuesit.

Profesori Sobha Sivaprasad nga Kolegji Mbretëror i Ophthalmologëve tha se gjetjet e viagra ishin inkurajuese, ndonëse studimi ishte i vogël.

“Tani kemi nevojë për studime mëdha për replikuar këto zbulime përpara se viagra përdoret si një trajtim”, paralajmëroi ajo.

Studimet e mëparshme kanë sugjeruar viagra mund ndihmojë trajtimin e një sërë sëmundjesh, nga sulmet zemër dhe sëmundjet e mushkërive deri tek çmenduria.

 

Reklama