Home » Valon Murati thotë se ndryshimi i kufijve nuk sjell luftë por vendos themelet e paqes mes Kosovës dhe Serbisë

Valon Murati thotë se ndryshimi i kufijve nuk sjell luftë por vendos themelet e paqes mes Kosovës dhe Serbisë

Kryetari i Lëvizjes për Bashkim, Valon Murati, ka thënë se po çuditet shumë me pohimet cilat ai i quan absurde se ndryshimi i kufijve nënkupton nisjen e luftës.

Kështu po duan tmerrojnë njerëzit e krijojnë panik opinionin publik se mund kemi luftë dhe mund destabilizojmë krejt Ballkanin. E vërteta është se nëse ndryshohen kufijtë, kjo mund bëhet vetëm me marrëveshje dhe me bekimin ndërkombëtar”, ka thënë Murati përmes Facebook, përcjell Klan Kosova.

këto rrethana, siç thotë Murati jo do ketë luftë, por do vendosen themele serioze paqes mes Kosovës dhe Serbisë, mes të shqiptarëve dhe serbëve.

Ata po i fryjnë frikës një lufte re nëse preken kufijtë, janë kryesisht ata kanë investuar apo vetë janë produkt i investimit konceptit multi-etnik Kosovës (me mbi 92% shqiptarë!!!), si rrjedhim ata kanë qenë pjesë e projektit Kosovës ahtisariane (me pavarësi nga jashtë por jofunksionale brenda) dhe krijimit “njeriut ri” – kosovarit ahtisarian, por edhe tjerë naivë e ekzibicionistë medial e politik”.

Reklama