Home » Urinimi i shtratit nga fëmijët, a mund të parandalohet një fenomen i tillë?

Urinimi i shtratit nga fëmijët, a mund të parandalohet një fenomen i tillë?

Fëmijët nuk urinojnë me qëllim shtrat. Këtë është me rëndësi ta keni parasysh, posaçërisht mëngjes kur për satën herë i gjeni çarçafët lagur.

Një gjë është e sigurt, problemi nuk zgjidhet me dënim. Është mirë mbani qëndrim mirë situata tilla, sepse pa dyshim situata e tillë do kalojë. Ndërkohë përpiquni bëni disa veprime.

Pse disa fëmijë vazhdojnë lagen gjumë mbi 6 vjeç? Arsyet janë ndryshme, po nga ana praktike e ka rëndësi njihen tipet e enurezës, ajo mund jetë: parësore, dytësore ose shenjë.

Enureza parësore. Këta fëmijë vazhdojnë lagen mënyrë pavullnetshme gjumë pa ndërprerje dhe mbi moshën 6 vjeç. Kjo lidhet me pamjaftueshmërinë e funksionit fshikëzës urinës dhe muskulit qafës saj lejon e ndalon rrjedhjen e urinës si dhe me kontrollin e pamjaftueshëm asaj gjëndre (hipofizës) gjendet tru.

këto raste, pjekuria e plotë e këtyre dy mekanizmave, arrihet vonë se tjerët, për rrjedhojë dhe kohëzgjatja e enurezës ndryshon nga një fëmijë tjetrin.

Enureza dytësore. këto raste Enureza, është ndërprere, po mbas një kohe fillon përsëri. Kjo ndodh zakonisht për shkaqe emocionale ose stresi si p.sh. grindje e tensione brenda familjes, frikë e pasiguri nga ato dëgjojnë nga prindërit se ç’mund ndodhin, tensione shkollë, largimi vëmendjes ndaj tij me lindjen e një fëmije tjetër etj.

Enureza si shenjë. Urinimi i pavullnetshëm gjumë, mund jetë vetëm një nga shenjat e sëmundjeve sistemin urinar (infeksione, reflukse veziko ueterale gradave rënda, keqformime etj), sëmundjeve sistemin nervor kanë çuar prapambetje mendore, ose me dëmtimeve rrugëve nervore (për shumë shkaqe, përfshi aksidentet) duke filluar prej fshikëza, boshtin e kurrizit deri tru rrallë, shenjë e diabetit dhe epilepsisë.

Kur duhen medikamente

Për medikamente duhet menduar vetëm mbasi fëmija ketë mbushur 6 vjeç; moshë kur çdo i shëndetshëm nuk duhet vazhdojë laget gjumë. Për pasur rezultatet e duhura dhe mënjanimin e rifillimit enurezës, mjekimi duhet i zgjatur, nga 3-4 deri 5-6 muaj.

Po prindërit, ç’mund bëjnë

Çdo prind, për t’i ardhur ndihmë fëmijës, duhet t’i qëndrojë gjithmonë pranë dhe ti bind ata se kjo është një gjendje kalimtare cilën e kanë kaluar dhe shumë tjerë (duke e ilustruar dhe me ndonjë shembull, qoftë dhe sajuar)./Telegrafi/

Kliko këtu për t’u informuar me testin duhet ta bëjë secila nënë shtatzënë për konfirmuar se shëndeti gjenetik i foshnjës ardhje është rregull.

The post Urinimi i shtratit nga fëmijët, a mund të parandalohet një fenomen i tillë? appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Reklama