Home » SHBA, shënohet me protesta përvjetori i mitingut të nacionalistëve të bardhë

SHBA, shënohet me protesta përvjetori i mitingut të nacionalistëve të bardhë

SHBA-shënohet-me-protesta-përvjetori-i-mitingut-të-nacionalistëve-të-bardhë SHBA, shënohet me protesta përvjetori i mitingut të nacionalistëve të bardhë

Presidenti Donald Trump bëri thirrje për unitet:

Duhet qëndrojmë bashku si komb. Unë dënoj çdo lloj racizmi dhe veprime me dhunë. Paqe për gjithë amerikanët!”, – shkroi Twitter Presidenti, ndërsa ndodhet klubin e tij golfit shtetin e Nju Xhërsit.

Zoti Trump shtoi se aika luftuar” për përmirësimin e jetës për gjitha pakicat dhe u zotua seNuk do pushoj kurrë luftuari për gjithë amerikanët!”.

Përgjigja e presidentit ndaj mitingut vitit kaluar Sharlotsville Virxhinias, shkaktoi kritika mëdha kur ai deklaroi nga dhoma e konferencave për shtyp Kullës Trump, se dyja palët miting ishin njerëz normalë.”

shtunën mbrëmje, qytetin e Charlotsvillit u zhvilluan mënyrë paqësore marshime dhe aktivitete tjera komunitetit, praninë e një numri madh trupash policore.

SHBA-shënohet-me-protesta-përvjetori-i-mitingut-të-nacionalistëve-të-bardhë SHBA, shënohet me protesta përvjetori i mitingut të nacionalistëve të bardhë

Policia kishte vendosur barriera betoni dhe pika kontrolli për kalimtarët:.

Vitin e kaluar policia nuk u tregua e aftë, ose nuk mori vendimet e duhura për zbatuar ligjin. Këtë vit është shumë ndryshe. Policia e shtetit Virxhinias është e pranishme mënyrë masive dhe ata e kanë nën kontroll situatën,”thotë një banor i Sharlotsvillit.

kampusin e Universitetit Virxhinias shtunën mbrëmje pati një tensionim gjendjes për shkak thirrjeve një grupi demonstruesish dhe një konfrontim mes tyre dhe policisë, por pas vetëm disa minutash, situata u qetësua.

Kam 10 vjet jetoj në Charlottesville. Jam student i mjekësisë. U shqetësova për shkak masave pakta adminsitratës vitin e kaluar. Duke dashur përfaqësoj shkollën dhe shokët mi klasës, them se ne jemi kundër supremacisë bardhë dhe kundër asaj ndodhi vitin e kaluar.”thotë një student i Universitetit Virxhinias.

SHBA-shënohet-me-protesta-përvjetori-i-mitingut-të-nacionalistëve-të-bardhë SHBA, shënohet me protesta përvjetori i mitingut të nacionalistëve të bardhë

Mbrëmja e shtunës shënoi përvjetorin e parë marshimit me pishtarë duar supremacistëve bardhë, kampusin e Universitetit Virxhinias. nesërmen pati një miting me pjesëmarrjen e shumë njerëzve qendrën e qytetit Sharlotsvillit.

12 gusht 2017, qindra nacionalistë bardhë, mesin e tyre neonazistë, elementë esktremistë dhe anëtarë organizatës Ku Klux Klan, u mblodhën Sharlotsvill, mes tjerash për protestuar kundër vendimit zyrtarëve qytetit për heqjen e monumentit gjeneralit Konfederatës Robert E. Lee nga një park.

Reklama