Home » Prokuroria: Imami e kërcënoi vëllain e Hashim Thaçit se do t’ia djegë …

Prokuroria: Imami e kërcënoi vëllain e Hashim Thaçit se do t’ia djegë …

deklaratën e tij dhënë Polici, vëllai i Presidentit Thaçi, Agim Thaçi, ka shpjeguar kërcënimet cilat ai pretendon se i kishte marrë familja nga imami i xhamisë Jashanicë, Asllan Bajraktari.

vendimin e Gjykatës, cilin e ka siguruar KALLXO.com, shkruan se Agim Thaçi i ka thënë Policisë se i pandehuri gjatë takimit i kishte thënë: “dy herë kam ardhë me te shtëpija juaj me ua djegë oden, por shtëpia ishte e mbyllur”.

Kam ardhë për bela i kam shishet e benzinës për me ua djegë odën po dera ka qenë e mbyllur”, ka deklaruar Thaçi Polici, duke shpjeguar deklaratat e Bajraktarit.

Tri ditë vonë, sipas dokumentit, vëllai i presidentit kishte marrë një videomesazh nga i dyshuari e ku i dyshuari shfaqej duke thënë fjalët.

Kercenimi Prokuroria: Imami e kërcënoi vëllain e Hashim Thaçit se do t’ia djegë …

Unë jam ka lypi luftë me shtet jam te shpia e këtyre mangupaeve janë krye shtetit jam tu lypë luftë me ta”, shkruan dokument.

Sipas njëjtit dokument, atë ditë vëllai i presidentit kishte hapur rastin Polici ndërsa pas bastisjes shtëpisë dyshuarit Policia kishte zbuluar një mitroloz pa leje.

Vendimi i Gjykatës shpjegon edhe pretendimet e pandehurit Asllan Bajrakatari.

Ai ka thënë se kishte shkuar te familja e presidentit me qëllim vëllezërit dhe babai i tij ta ndihmonin për një takim me .

Tutje dokument thuhet se imami ka deklaruar para gjykatësit se i vjen keq për ato çka kanë ndodhur ndërsa ka sqaruar se mitralozin e konfiskuar nga Policia e kishte nga koha e luftës.

Deklaratat janë dhënë seancën gjyqësore ku imami nga Jashanica i është caktuar masa e paraburgimit prej 30 ditësh.

18:25

KALLXO.com ka siguruar një vendim gjykatës ku ofrohen detaje për identitetin dhe pozitën e personit i cili u arrestua për kërcënimin e familjes presidentit Hashim Thaçi.

Sipas këtij vendimi i dyshuari është është Asllan Bajraktari, imam i xhamisë Jashanicë.

Bajraktari vendimin e siguruar  ka mohuar ketë kryer veprën e cila i vihet barrë.

Sipas burimeve fshatari i Jashanicës ka shkuar shtëpinë e familjes ku ka kërcënuar familjarët.

Arsyeja e kërcënimit  është pakënaqësia e qytetarit me ndarjen e një subvencioni bujqësi.

Lajmi është konfirmuar edhe nga prokurorja Fikrie Sylejmani, e cila është duke e hetuar rastin.

“Vëllai i presidentit është ankuar për kërcënim”, ka thënë prokurorja.

Ajo ka shtuar se motivi i kërcënimit është pakënaqësia personi i dyshuar e kishte rreth një granti.

“Personi është arrestuar dhe unë kam kërkuar paraburgim për ”, ka thënë prokurorja Sylejmani.

Ajo ka thënë se për momentin nuk mund japë shumë detaje.

Avni Zaiti, zëdhënës i Policisë Mitrovicë, tha se një person është ankuar stacionin policor Skenderajt për kërcënim.

Sipas Zahitit, Policia ka arrestuar personin e dyshuar dhe është duke i zhvilluar hetimet.

Presidenti i vendit nuk ka kompentencën e tij ndarjen e subvencioneve bujqësi.

The post Prokuroria: Imami e kërcënoi vëllain e Hashim Thaçit se do t’ia djegë … appeared first on Veriu.info.

Reklama