Home » Përse duhet të shmangni përfundimisht përdorimin e antibiotikëve tek fëmijët

Përse duhet të shmangni përfundimisht përdorimin e antibiotikëve tek fëmijët

Kur fëmija juaj sëmuret, prindërit dëshirojnë ai ndihet mirë sa shpejtë jetë e mundur dhe e bëjnë pamundurën për ta shëruar.

Por, antibiotikët, medikamenti përshkruhet shpesh nga mjekët, nuk janë gjithmonë rruga e duhur drejt shërimit. Madje, nganjëherë ata mund sjellin shumë dëm sesa dobi.

.Fëmija juaj ka temperaturë, gjëndra zmadhuara dhe sytë si xham nga temperatura. Me një panik, ju nxitoni t’a çoni atë tek pediatri, etur për antibiotikun magjik do vrasë mikrobet e këqija dhe do rivendosë shëndetin e fëmijës.

Por mjeku nuk ju jep recetë për antibiotik dhe ju shkoni shtëpi “duarbosh”. Sa e vështirë është kjo mungesë barnash?Por mjeku mund t’a ketë marrë këtë vendim vetëm favor fëmijës tuaj.

Kur nuk janë nevojshëm antibiotikët?

Antibiotikët vrasin vetëm bakteret dhe jo viruset. Pra, kur fëmija juaj diagnostikohet me një infeksion viral – një antibiotik nuk do t’i bëjë asgjë, por do vrasë vetëm bakteret e shëndetshme organizmin e fëmijës, dhe do t’a bëjë atë rezistent ndaj infeksioneve bakteriale mëvonshëm.

Kur janë nevojshëm antibiotikët?

Nëse fëmija diagnostikohet me një infeksion bakterial, atëherë antibiotikët mund jenë zgjidhja e mirë. Sëmundje caktuara, si streptokoku i fytit, impetigo, infeksionet e vazhdueshme veshit, infeksionet bakteriale lëkurës, pneumonia bakteriale, dhe infeksionet e fshikëzës urinare, kërkojnë një kurë me antibiotikë./EkonomiaOnline/

Kliko këtu për t’u informuar me testin duhet ta bëjë secila nënë shtatzënë për konfirmuar se shëndeti gjenetik i foshnjës ardhje është rregull.

The post Përse duhet të shmangni përfundimisht përdorimin e antibiotikëve tek fëmijët appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Reklama