Home » Mësimi mund të mos fillojë në shtator, kjo është arsyeja!

Mësimi mund të mos fillojë në shtator, kjo është arsyeja!

Pothuajse çdo shtator kërcënimi me grevë nga sektori i arsimit troket dyert e institucioneve.

Kësaj radhe, kryetari i Sindikatës Bashkuar Arsimit, Rrahman Jasharaj, thotë se e kanë seriozisht, raporton KTV.

Sipas tij, mësimi do fillojë sipas kalendarit Ministrisë Arsimit, por nëse ditët e para nuk ka vullnet për ndryshimin e Projektligjit për Pagat si dhe nëse nuk miratohet shpejt projektligji ua njeh kontributin mësimdhënësve viteve 90’ta, greva do jetë e pashmangshme.

Njohësit e çështjeve arsimore kanë deklaruar se SBASHK’u po e tepron me kërkesa, pasi pagë mirë mujore nuk marrin as mësimdhënësit Shqipëri e Maqedoni.

Mirëpo, këtë e kundërshton kryetari i SBASHK’ut. Sipas tij, Projektligjin e Pagave mësimdhënësit janë renditur shumë poshtë krahasuar me kualifikimin e lartë ata e kanë.

Sipas tij, SBASHK’u çdo herë është munduar me dialog arrijë kërkesat e mësimdhënësve, por tash thotë ketë ardhur fundi i pritjeve.

Ndaj pret deputetët e Kuvendit t’i shtyjnë këto procese sa shpejt.

Kuvendi i Kosovës është pushim deri gjysmë muajit shtator. Marrë parasysh gjendjen aktuale politike, nuk dihet nëse Projektligji për Pagat ose ai për pagesën e viteve 90’ do arrijë hyjë rend dite.

The post Mësimi mund të mos fillojë në shtator, kjo është arsyeja! appeared first on Veriu.info.

Reklama