Home » Kujdes nga kjo lojë e re, po vret fëmijët si ‘Balena Blu’

Kujdes nga kjo lojë e re, po vret fëmijët si ‘Balena Blu’

Një tjetër lojë virtuale e ngjashme me “Balena Blu” po qarkullon fundmi botën virtuale. Një karakter kukull, i quajtur ‘Momo’, i përdorur këtë lojë re, është kthyer ne një sfidë inkurajon fëmijët shtojnë një kontakt Whatsapp.

Ky kontakt i ri do t’u dërgojë vazhdimisht imazhe dhunshme dhe hapi i fundit i lojës përfundon me kur i jep fund jetes, transmeton Kidstime.

Kjo sfidë ka futur ‘rrjetën e saj’ tashmë fëmijë SHBA, Argjentinë, Francë, Meksikë e Gjermani, mund lidhet me humbjen e jetes se një 12-vjeçareje nga Argjentina.

Autoritetet e Buenos Aires po hetojnë lidhjen mes vdekjes vajzës dhe kësaj loje quajtur ‘Momo’.

Sipas mediave botërore, thuhet se 12-vjeçarja kishte postuar selfie duke bërë disa sfida përpara aktit.

Autoritetet e shteteve tjera janë shqetësuara për dëmet mund shkaktojë kjo lojë e re e rrezikshme, pasi vazhdon qarkullojë mediat sociale, si Whatsapp.

Prindërit këshillohen kontrollojnë vazhdimisht telefonin dhe rrjetet sociale fëmijëve tyre.

Kliko këtu për t’u informuar me testin duhet ta bëjë secila nënë shtatzënë për konfirmuar se shëndeti gjenetik i foshnjës ardhje është rregull.

The post Kujdes nga kjo lojë e re, po vret fëmijët si ‘Balena Blu’ appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Reklama