Home » Këtë vit më pak sulme ndaj refugjatëve dhe strehimoreve në Gjermani

Këtë vit më pak sulme ndaj refugjatëve dhe strehimoreve në Gjermani

Numri i sulmeve dhunshme ndaj refugjatëve dhe strehimoreve azilit Gjermani ka rënë ndjeshëm gjysmën e parë këtij viti, bën ditur Ministria e Brendshme e këtij shteti.

Policia regjistroi 704 raste tilla nga janari deri qershor, pak se 1,127 rastet  e raportuara gjashtë muajt e parë vitit 2017, shkruan Reuters, transmeton Klan Kosova.

Sipas dhënave ministrisë këtë 6 mujor kishte 77 sulme strehimoret e azilit dhe 627 sulme ndaj refugjatëve, teksa 120 vetë u plagosën.

Veprat penale kryera përfshinin dëmtime rrezikshme trupore, zjarrvënie, dëmtim pronësie dhe nxitje.

Fluksi i shumë se 1 milion refugjatëve, kryesisht duke ikur nga zonat e luftës Lindjen e Mesme, vitin 2015 dhe 2016 ka çuar një rritje sulmeve strehimore azilit Gjermani.

Reklama