Home » Ish infermierja vdes në moshën 95-vjeçare, pasurinë ia lë spitalit ku punonte dikur

Ish infermierja vdes në moshën 95-vjeçare, pasurinë ia lë spitalit ku punonte dikur

Një ish infermiere Trieste, e cila ndërroi jetë pa afërm pranë, ia la gjitha pasuritë e saj spitalit Triestes, ku kishte punuar pjesën madhe jetës.

Maria Bologna ndërroi jetë moshën 95 vjeçare. Ajo kishte kursyer plot 600 mijë euro, cilat ia dhuroi ‘post mortum’ spitalit ku kishte punuar.

Me shumën e parave, spitali do krijojë një dhomë re veshjes, do blejë mobilje dhe pajisje për vendin e ri imunotransfuzionit dhe për qendrën e vetme administrimit ilaçeve kundër tumoreve, si dhe do modernizojë mensën dhe hyrjen.

Tg.com. it shkruan se gruaja vdiq vitin 2017, por vetëm pas disa muajsh dhe shumë burokracish, fund ndërmarrja spitalore e Triestes arriti marrë trashëgiminë.

Projektet do kryhen me anën e trashëgimisë gruas bujare, janë futur tashmë planin tre-vjeçar 2018-2020, për mirëmbajtjen dhe zhvillimin e veprave spitalore.

s.a/dita

Reklama

Lexo më shumë