Home » Arrestohen 24 vajza që merreshin me prostitucion, mes tyre 7 shqiptare me diplomë universiteti

Arrestohen 24 vajza që merreshin me prostitucion, mes tyre 7 shqiptare me diplomë universiteti

Shqipëria konsiderohet vend burim dhe vend tranzit për trafikun dhe viktimat janë kryesisht vajza reja shfrytëzohen për prostitucion, vende ndryshme europiane.

Prostitucioni i vajzave shqiptare është vënë sërish vëmendjen e mediave italiane, për shkak operacioneve karanbinierëve.

Mësohet se ditën e djeshme disa zona Piacenzës janë kapur dhjetëra vajza reja pas kontrolleve an-prostitucion. Policia italiane ka identifikuar 24 femra huaja mes 20 e 48 vjeçe, gjitha me letra rregullta qëndrimi Itali, e mesin e tyre edhe 7 shqiptare.

Gjatë vitit 2015 janë evidentuar 1038 raste, gjatë vitit 2016 janë evidentuar 1227 raste, gjatë vitit 2017 janë evidentuar 1269 raste, kurse periudhën janar-qershor 2018 janë evidentuar 628 raste.

Numri i viktimave sipas gjinisë: vitin 2015: 869 femra dhe 202 meshkuj, vitin 2016: 988 femra dhe 259 meshkuj, vitin 2017: 958 femra dhe 261 meshkuj, periudhën janar-qershor 2018: 500 femra dhe 115 meshkuj.

Raste e dhunës ne familje, trajtohen baze te procedurave dhe te njëjtat procedohen organet e drejtësisë. Çdo rast i tillë, pasi trajtohet, me aktvendim prokurorëve kompetent, dyshuarit e rastit dërgohen ose jo, varësisht nga rasti Qendrat e Mbajtjes.

The post Arrestohen 24 vajza që merreshin me prostitucion, mes tyre 7 shqiptare me diplomë universiteti appeared first on Veriu.info.

Reklama