Home » Trondit Juncker: Trump më quajti një vrasës në takimin e G7-s

Trondit Juncker: Trump më quajti një vrasës në takimin e G7-s

 

Jean-Claude Juncker  edhe pse është etiketuar me shumë emra dhe pseudonime thotë se kurrë nuk e ka dëgjuar parë atë i ka thënë presidenti i SHBA-vë, donald Trump këtë fundjavë.

 “Jean-Claude – je një vrasës brutal”, kjo është fjalia Trump ia tha sy atij takimin e G7-s patën pak ditë parë, shprehet Juncker.

Kjo është hera e parë Luksemburgu është bërë një rrezik i tillë për Shtetet e Bashkuara”, ironizoi Juncker pas me pohimin e Trump.

Unë mendoj se ai e konsideroi atë si një kompliment, por unë nuk jam i sigurt”, theksoi Presidenti i KE-së.

Samiti i G7 nuk arriti shërojë një përçarje thellë midis Shteteve Bashkuara dhe fuqive tjera aleate, shumë prej cilave Trump i akuzon për politika tregtare disavantazhojnë padrejtësisht Shtetet e Bashkuara.

Vendet e Bashkimit Evropian enjten mbështetën njëzëri një plan për imponuar detyrime importit për produktet me vlerë prej 2.8 miliardë euro (US $ 3.3 miliardë), përgjigje tarifave SHBA-ve për çelikun dhe aluminin e BE-së.

Ne nuk mund lëmë tarifat pa përgjigje. Nuk dua luftoj aspak, por nuk pranoj ne na diktojë dikush tjetër atë çfarë duhet bëjmë Evropë”, tha Juncker.

Ky është një kontinent i pavarur. Shumë prej nesh kanë luftuar për këtë”, theksoi ai.

l.h/ dita

Reklama

Lexo më shumë