Home » Topalli: Thaçi dhe Kurti në një tavolinë, dikur ishte e paparamendueshme (VIDEO)

Topalli: Thaçi dhe Kurti në një tavolinë, dikur ishte e paparamendueshme (VIDEO)

Deputeti i Partisë Socialdemokrate, Faton Topalli, ka folur për koalicionin mes Alternativës Mimoza Kusari-Lilës dhe kryetarit Prishtinës, Shpend Ahmeti.

fakt, unë sot kam qenë seancë dhe nuk jam informuar sa i përket kësaj pjese. Nëse ka, mendoj se nuk është një gjë e keqe”.

Sa mirë funksionojë Kuvendi Komunal i Prishtinës, aq lehtë do jetë për kryetarin e Komunës ta realizojë programin qeverisës ua ka prezantuar qytetarëve komunës Prishtinës”.

“Vijat e kuqe janë përcaktuar vetë. Kemi pasë një periudhë kur kemi qenë te gjithë bashku, pas një periudhë kur kemi pasë konflikte me Lëvizjen Vetëvendosje”.

Ai Info Magazine Klan Kosovës ka përmendur edhe një “koalicion mes Lëvizjes Vetëvendosje dhe PDK-së”.

Ka pasë bashkëpunim, sa i përket çështjeve Ndërmarrjeve Publike, mes Lëvizjes Vetëvendosje dhe Partisë Demokratike Kosovës”.

“Bashkëpunimi ka qenë faktik, është parë edhe me vota – nuk është diçka e fshehur, është diçka shumë publike”.

Topalli ka komentuar edhe një bashkëpunim mundshëm mes Vetëvendosjes dhe PDK-së, nivel qeverisjes qendrore.

politikë mendoj se gjithçka është e mundur. Është e mundur edhe një koalicion mes Vetëvendosjes dhe PDK-së. Nuk e di sa larg mund shkojë Lëvizja Vetëvendosja por ka ndryshuar bukur shumë”.

“Gjërat parë kanë qenë paparamendueshme, p.sh Albin Kurti dhe Hashim Thaçi jenë bashkë një tavolinë, kjo nuk ka ndodhur herët. Kemi ndryshim sa i përket Lëvizjes Vetëvendosje”.

Po ndodhin gjëra kanë qenë paparamendueshme – Hashim Thaçi dhe Albin Kurti jenë një tavolinë. Nuk ka qenë e mundur, tash është e mundur”.

“Derisa kjo ka qenë e mundur, mund jenë edhe gjërat e tjera mundura. Koha do ta dëshmojë”.

Por a është Partia Socialdemokrate afër LDK-së apo PDK-së?

Ne jemi duke ndërtuar identitetin tonë si Parti Socialdemokrate. LDK-ja është parti e qendrës djathtë, edhe PDK-ja është e djathtë. shumë i bashkon PDK-në dhe LDK-në se sa ne me dyja”.

Ne si parti jemi interesuar bashkëpunojmë brenda Kuvendit. Varet nga ajo se me cilat parti jemi afër programin qeverisës, pikat ku qëndrimet dhe programi ynë politik është i zbatueshëm”.

Kjo do shihet mirë momentin kur afrohen zgjedhjet, si duket momentalisht nuk kemi zgjedhje, pavarësisht se ka zëra partive politike po kërkojnë zgjedhje parakohshme por nuk ka lëvizje konkrete”.

Për shumë, ndiqeni videon e mëposhtme:

Reklama