Home » Sa ml ujë duhet t’i jepni bebes suaj për herë të parë, është më shumë se sa keni menduar

Sa ml ujë duhet t’i jepni bebes suaj për herë të parë, është më shumë se sa keni menduar

Ka një arsye pse uji është pjesë përbërëse e çdo trupi. Është burimi i jetës dhe burimi i gjithë zhvillimit. Por, duke ndihmuar fëmija pijë shumë ujë është një punë e lehtë se sa bëhet një gjë e tillë.

Uji për vegjëlit jo vetëm i bën muskujt funksionojnë mënyrë efikase, por gjithashtu ndihmon truri funksionojë mënyrë optimale. Nuk është e pazakontë prindërit besojnë se është mirë fëmijët e tyre pijnë ujë për sa kohë pijnë qumësht ose pije tjera aromatizuara.

Ndërsa është e vërtetë qumështi, lëngjet dhe pije tjera buta kontribuojnë kërkesat e ujit për trupin; marrja e tyre duhet jetë e kufizuar.

Megjithëse nuk ka shumë qartësi sasisë ideale ujit, pediatrit mbarë botën pajtohen se mosha midis 1 dhe 3 është koha e përkryer për futur mesin e fëmijëve zakonin e ujit pijshëm, transmeton Gazeta Shneta.

Çfarë është futja e rekomanduar e ujit ditë për vegjëlit. USDA rekomandon fëmijët grupmoshën 1 deri 3 vjeç duhet pinë rreth pesë e gjysmë gota ujë çdo ditë. Por kjo mund vijë nga një përzierje e pijeve si qumështi dhe lëngjet, përveç ujit nga ushqimeve.

Shoqata Amerikane e Pediatërve i këshillon prindërit kufizojnë qumështin e lëngut  aromatizuar vetëm 4-6 gota ditë. Ata rekomandojnë lëng 100% vend pijeve buta ose gazuara.

Sa i përket qumështit të aromatizuar, AAP u kërkon prindërve që të rrinë në qumështin që ka sasi të ulët të yndyrës./Gazeta Shneta/

The post Sa ml ujë duhet t’i jepni bebes suaj për herë të parë, është më shumë se sa keni menduar appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Reklama