Home » Regjistrimi i popullsisë, në prill të 2020-ës

Regjistrimi i popullsisë, në prill të 2020-ës

Regjistrimi i ardhshëm i popullsisë do mbahet vitin 2020, periudhën prej 1 deri 21 prill. Regjistrimi sipas drejtorit Entit shtetëror për Statistika, Apostol Simovski do realizohet mënyrë kombinuar, do ketë regjistrim me mënyrën e vjetër nga dera derë por gjithashtu do shfrytëzohen ashtuquajturat regjistra ose baza dhënave.

Ende si vend nuk kemi mundësi zbatojmë regjistrim elektronik sepse nuk kemi adresë regjistrimi krijuar është elementare këtë punë, ka filluar krijohet por nuk kemi kohë presim krijohet e gjitha. Nga ana tjetër vetë regjistrimin e krijuar këtij regjistri nuk do thotë bëhet përnjëherësh sepse duhet ndryshohen shumë dokumente personale qytetarëve dhe duhet shumë kohë – deklaroi Apostol Simovski, Drejtor i Entit Shtetëror për Statistika.

Sipas kreut Entit Shtetëror për Statistika, Apostol Simovski, gjatë regjistrimit ardhshëm mënjanimi i grafës për nacionalitetin do kontribuonte relaksimin e procesit, sepse sipas tij një graf e tillë ekziston vetëm për çështje politike dhe jo demografike.

Nuk mund ju thoni rrugë për turqit, shqiptarët maqedonët, por duhet bëhen rrugë aty ku nuk ka, duhet mundësohet zhvillim ekonomik, nuk duhet shihet se përështë por duhet bëhet për njerëzit jetojnë aty. Është e panevojshme përkatësia etnike aspektet sociale, arsimore dhe çfarëdo pune tjetër- tha Apostol Simovski, Drejtor i Entit Shtetëror për Statistika.

Për procesin e regjistrimit ardhshëm do angazhohen pesë mijë regjistrues, ndërsa vlerësohet se ky regjistrim do t’i kushtojë buxhetit shtetit plot 8,5 milionë euro. /Alsat-M/

Reklama