Home » Përmendore Beg Rizajt i cili u vra duke luftuar me Policinë e Maqedonisë

Përmendore Beg Rizajt i cili u vra duke luftuar me Policinë e Maqedonisë

Deputeti i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Rasim Selmanaj ka njoftuar se shtatorja e ish luftëtarit UÇK’ do vendoset Deçan.

Deputeti Selmanaj e ka zbuluar pamjen se si duket shtatorja ne një postim rrjetin social facebok, Rizaj u vra tri vite parë me 9 maj, Kumanovë Maqedonisë gjatë një incidenti armatosur. Ai ishte mesin e nëntë personave tjerë humbën jetën Betejën e Kumanovës.

Kjo iniciativë është nga ana e Komunës dhe disa qytetarëve atje, por nga ana e Qeverisë nuk kemi ndonjë reagim se a do lejojë këtë nismë Komunës Deçanit.

Zyrtarisht ende nuk kemi ndonjë reagim nga shteti i Kosovës lidhje me ngritjen e përmendores ish-luftëtarit UÇK’, Beg Rizaj.

Kujtojmë se kryeministri Ramush Haradinaj, ka kërkuar gjatë vitit 2017 një hetim ndërkombëtar lidhur me këtë rast.

Postimi i plotë i Selmanaj:

Beg Rizaj ka lindur me 25.12.1977 fshatin Prokolluk komunës Deçanit.

Begu u edukua nga babai, Miftari nëna Zoja cilët kishin 7 fëmijë, 4 djem e tri vajza!

BEGU ishte fëmija ma i vogël familje!

Shkollën fillore e mbaroi ne Irzniq, mesmë QAMO ” Vëllezërit Frashëri” Deçan.

Pasi kreu shkollën e mesme shkoi Gjermani! vitin 1995 u kthye prej mergimit!

Beg Riza me 24 mars 1998 merr vendim ti bashkohet shtabit UÇK-së Gllogjan i drejtuar nga Komandanti Ramush Haradinaj!

Beg Riza është kyq njesin Shqiponjat e Zeza! BEGU ka furnizuar me armatim prej Shqipërie Kosovë!

Ka marr pjesë pothuajse gjitha betejat Dukagjin si dhe thyrjen e kufirit ne Koshare!

BEGU nuk ndalet rrugën e tij për bashkim kombetar, mer pjesë edhe luftën Preshevë-Bujanovc-Medvegjë!

Begu nuk e ndal veprimatrinë kombëtare, ai merr pjesë luftën e Maqedonisë,2001!

Begu ka rënë betejën e Kumanovës me 9,10maj 2015 !

Begu ishte i martuar me Arta (Gaxherri)Rizaj!

Ka lënë 5 femijë,3 djemë e dy vajza; Beteja,Atdheu,Zoja,Muhameti,Ibrahimi!

Reklama