Home » “Metamorfoza” e Portit të Limjonit, Concord Investments: Plani ynë për 25 milionë euro investime

“Metamorfoza” e Portit të Limjonit, Concord Investments: Plani ynë për 25 milionë euro investime

Shqipëria kërkon kaq shumë kthehet një destinacion elitar turizmi dhe pjesë e këtij kontingjenti janë edhe ata brigjet duan t’i prekin përmes komoditetit jahtit tyre. Bëhet fjalë për atë grup individësh nuk e kanë problem shpenzojnë shumë një hark kohor shkurtër. Por sot flasim Shqipëria nuk ka porte dedikuara për jahtet përgjatë vijës bregdetare për hir vërtetës nuk është e vogël, me përjashtim Portit Jahteve Orikum.

Saranda pritet këtë vit ta ketë një port tillë për jahtet dhe jo vetëm. Përmes procedurës konkurrimit dhe dhënies me qira 1 euro për një afat 20 vjeçar, Concord Investment pritet kthejë Portin e Limjonit një destinacion atraktiv. pyetur nga “Monitor” për interesin e shprehur deri tani nga agjencitë turistike huaja, vetëm pak javë nga nënshkrimi i kontratës me qeverinë, përfaqësues kompanisë thanë se ka rritje interesit.

Ne sapo kemi nënshkruar kontratën ndaj ende jemi fazat e para investimit parashikuar këtë Port. Sipas planit biznesit dy fazat e para afërta do investojmë rreth 3.8 milionë euro për pjesën emengjente ka nevojë kthimi i Portit Limjonit standard. Sot ankorimi këtë port bëhet mbi goma makinash, shërbimet e nevojshme nga pastrimi tek zjarrfikësja as nuk ekzistonin, nuk ka një kordon shërben për pastrimin e mbetjeve naftës. Ka inerte dhe plehra gjithandej dhe këto janë pjesa ku ne do ndërhyjmë afatshkurtër. afatgjatë investimi ynë mund shkojë 25 milionë euro. raport me qershorin e vitit kaluar ka një rritje kontraktimit shërbimeve me paktën dyfish krahasuar me qershorin 2017. Për tetorin pritet kjo trefishohet edhe pse situate duket optimiste sesa parashikimi fillestar i kompanisë. Porti synon kthehet një pikë reference për mirëmbajtjen, riparimet, shërbimet ekstra dhe atë emergjencës SOS det” ” konfirmuan përfaqësues Concord.

Lidhur me një ankesë kompanive karburantit për aplikimin e një tarife 0.06 euro për liter, Concord Investment argumenton se deri dje porti ishte nën menaxhim shtetëror ofronte vetëm shërbime minimale jashtë standardeve, nuk vilte tarifa dhe bilancet i ka me humbje. Investimet për përmirësimin e kushteve dhe standardeve do kërkojnë koston e tyre cilën kompania ka marrë kontratën e qirasë do detyrohet ta përballojë pikërisht me tarifat e shërbimit do arkëtojë nga palët e ndryshme interesit ku bëjnë pjesë edhe kompanitë e karburanteve.

Nuk mendojmë turistët do braktisin Shqipërinë për tarifën 0.06 euro/litri mbi karburantet. Kemi studiuar gjithë portet rajon për parë situatën dhe për vendosur tarifa ishin konkurruese raport me tjerët por edhe na siguronin zbatim suksesshëm planit biznesit. Nga krahasimi kemi bërë , na rezulton jemi me tarifa relativisht ekonomike dhe konkurruese” konfirmojnë përfaqësues Concord Investment.

Porti i Limjonit i kaloi përmes një procedure standarde konkurrimi kompanisë Concord Investment për një afat 20 vjeçar qiraje kundrejt vlerës simbolike 1 euro. Investimi sipas planit biznesit është menduar dy faza ku e para përfundon 2019 dhe e dyta fund 2021.

Qëllimi i kontratës përfshin ngritjen e një kantieri me kushte ndërtimore-teknologjike bashkëkohore, përmirësimin e infrastrukturës se portit, shërbim mirë-mbajtjeje, dekonstruksion mjeteve detare lundruese, me qëllim rritjen e standardeve cilësisë shërbimeve dhe mirëmbajtjen e mjeteve lundruese.

IMG_6973 “Metamorfoza” e Portit të Limjonit, Concord Investments: Plani ynë për 25 milionë euro investime

Gjendja ne Portin e Limjonit, Foto 1

IMG_6973 “Metamorfoza” e Portit të Limjonit, Concord Investments: Plani ynë për 25 milionë euro investime

Gjendja ne Portin e Limjonit, Foto 2

IMG_6973 “Metamorfoza” e Portit të Limjonit, Concord Investments: Plani ynë për 25 milionë euro investime

Porti i Limjonit, Sarande

IMG_6973 “Metamorfoza” e Portit të Limjonit, Concord Investments: Plani ynë për 25 milionë euro investime

Porti i Limjonit, Sarande

 

The post “Metamorfoza” e Portit të Limjonit, Concord Investments: Plani ynë për 25 milionë euro investime appeared first on Revista Monitor.

Reklama