Home » Mesazh urimi i Myftiut të BIPMB-së

Mesazh urimi i Myftiut të BIPMB-së

Myftiu i Bashkësisë Islame për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, H. Nexhmedin ef. Saqipi ua uron gjithë besimtarëve kudo gjinden, muajin e bekuar dhe uruar Ramazanit ndershëm. Duke shpresuar se ky muaj do jetë shkollë e edukimit, pastrimit, emancipimit, lartësimit shpirtëror, si dhe i fuqisë dhe i bukurisë.

Këtë muaj besimtarët islam, anë e kënd botës e presin me knaqësinë madhe, sepse agjërimi i shëndritë zemrat e besimtarëve dhe i ngritë shkallën lartë devotshmërisë. Ndërsa, largon nga zemra zilinë, urrejtjen, përgojimin, egoizmin dhe përtacinë. Pastaj, i fton besimtarët bëhen personalitete sinqertë, butë mëshirshëm ndaj besimtarëve, jenë dashur mes veti, t`ia ruajnë shpinën njëri tjetrit, si jenë një trup dhe shpirt.

Gjithashtu ftojmë gjithë subjektet politike shqiptare për unitet dhe bashkëpunim organizimin e tyre politik dhe diplomatik, dhe fund mbretërojë mishira, qetësia dhe ulja e tensionit zemrat e tyre, si dhe punojnë për interesat e popullit.

E lusim All-llahun e Madhëruar, ky muaj i bekuar jetë frimëzim i shpirtit besimtarëve, fund shpërblehen me dhuntitë ua dhuron All-llahu si shpërblim. Vetëm me punë dhe angazhim mbrohet morali dhe dinjiteti i popullit si dhe ideali i tij për paqë, tolerancë dhe mirëkuptim. thuhet midis tjerash mesazhin e urimit kryesisë BIPBM – me seli Bujanoc.

Njofton Qendra për informim pranë BIPBM-së, Bujanoc.

Reklama